25 / 04 / 2024

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda yaptığı açıklamada yazlık ev talebindeki artışların müteahhit firmaları yazlık bölgelere yönelttiğini söyledi.



Fiyatlar yükselecek mi?

Yaptığı açıklamada yazlık evlere yatırım yapma isteğinin sayfiye bölgelerindeki satılık ve kiralık fiyatlarını da yükselttiğini kaydeden Özhan Carda, “Yüksek gelir sahiplerinin hiç de azınsanmayacak düzeyde olması ve bunun üzerine Rusya-Ukrayna savaşından kaçan her iki ülke vatandaşlarının özellikle sahil şeridinde yerleşme istekleri önümüzdeki dönemde bu fiyatları daha da yukarıya çıkaracak. Sayfiye bölgelerindeki satılık ve kiralık fiyatlarının yüksekliği aşırı talepten kaynaklandığı için konut arzı artırılmadığı sürece devam edecek” şeklinde konuştu.

Müteahhitlerin gözü yazlık bölgelerde! Fiyatlar yükselecek mi?

Müteahhit firmalar yazlık bölgelerde yatırım arayışına girdi

Yaptığı açıklamada yazlık ev talebindeki artışın müteahhit firmaları bu konuda yatırım yapmaya teşvik ettiğini kaydeden Özhan Carda; “Bodrum, Marmaris gibi şehirlerde arsa arayışları ve arsa sahipleriyle kat karşılığı anlaşmalarda önemli artışlar gözlemliyoruz. Aynı zamanda eski yapıların çok olduğu bazı bölgelerde kentsel dönüşüme uygun proje arayışları ve uygulamalarıyla karşılaşıyoruz. Özellikle Alanya’nın çeşitli mahallelerinde bu hareketlilik göze çarpıyor.” diye konuştu.


Geri Dön