27 / 04 / 2024

Nefes Assos görücüye çıktı!

Nefes Assos görücüye çıktı!

Beyaz yakalıların merakla beklediği Nefes Assos görücüye çıktı. İşte merak edilen proje ile ilgili tüm detaylar...



Beyaz yakalıların merakla beklediği Nefes Assos görücüye çıktı. Bugün online olarak gerçekleştirilen toplantıya, Önder Halisdemir, Nevra Halisdemir, Dr. Ayşegül Çoruhlu, Sibel Yılmazer, Uğur Akyıldız, projenin mimari Han Tümertekin ve Oğuz Selçukluoğlu katıldı.

Assos Behramkale'de hayata geçirilen Nefes Assos projesi 21. yy örnek yerleşkesi olarak tanımlanıyor.

Nefes Assos görücüye çıktı!

Nefes Assos kurucusu Önder Halisdemir gerçekleştirilen toplantıda şunları dile getirdi: "Kendine yetmek ve sürdürülebilirlik, bizim yola çıkış hikayemizin temelini oluşturuyor. Her şey bir nefes alma ihtiyacıyla başladı, şehirdeki yoğun hayat ve uğraşılar bizi bir B planı yapmaya itti. Dünyada bu tip arayışa girmiş insanlar neler yapmıştı önce bir okuma anlama safhası geçti, sonra dünyadaki iyi örnekleri anlamaya çalıştık.

İki tane esin kaynağımız vardı, antikkent bize format attı, bir altyapı var biz bunun karşısına 21. yy olanaklarıyla bir eser çıkartalım dedik. 1. sorumluluğumuzu bu olarak gördük, müteahhit gustosuyla yapılan işlerden sıkılmıştık. 2. sorumluluğumuz ise yaşamı orada konforlu kılmak, şehirde alışık olduğumuz bir konfor var. Tüm bunlar bize bir esin kaynağı oluşturdu."

Nefes Assos görücüye çıktı!

Merakla beklenen Nefes Assos projesi bir konut değil yeni bir yaşam projesi olarak tasarlandı. Beyaz yakalılara nefes aldıracak olan Nefes Assos projesinde köy sakinlerinin zihinsel ve beceri yönünden beslenmesi için bir köy enstitüsü kurulacak. Nefes Assos'ta saha çalışmalarının önümüzdeki bu ay itibariyle başlaması planlanıyor.

Nefes Assos görücüye çıktı!

Behramkale'de yükselen Nefes Assos Köyü'nde 20 odalı bir butik otel ve 50 hanenin yer aldığı bir köy yaşamı sunuluyor. Avrupa Birliği'nden hibe kazanan Nefes Assos projesinde tarım alanları, tavuk çiftliği, köy meydanı, köy kahvesi, köy pazar yeri ve elektrikli şarj istasyonları da mevcut. Projede güneş enerjisiyle tüm ihtiyaçların karşılandığı bir alan da bulunuyor.

Bugün görücüye çıkan Nefes Assos projesi konumuyla da dikkat çekiyor. Proje, sağlık ocağı, market, benzin istasyonu ve antik kente 5 dakika, Ayvacık ilçesi ve buradaki büyük devlet hastanesine 20 dakika mesafede bulunuyor.

Yıl boyu açık olan otel ve işletmelerin yer aldığı antik liman, Behramkale, Paşaköy, Büyükhusun'a 5-10 dakika mesafede inşa ediliyor. Proje Bozcaada iskelesine 50 dakika, özel okul ve hastanelerin bulunduğu Çanakkale'ye 60 dakika uzaklıkta inşa ediliyor.

Nefes Assos görücüye çıktı!

Beyaz yakalıların merakla beklediği Nefes Assos'un 2022 yılının bahar aylarında sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Tek katlı yapıların yer alacağı Nefes Assos projesi yüksek tavanlı olarak tasarlandı. Mimari tasarımıyla dikkat çeken projedeki yapıların iç mekan tasarımları da göz dolduruyor.

Bilgi formu için tıklayın

Nefes Assos projesinde son durum ne?

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön