24 / 04 / 2024

Niğde'de 18.2 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Niğde'de 18.2 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Niğde İcra Dairesi, Niğde ili, Merkez ilçesi, Fertek K. 133 ada 26 parselde yer alan fabrika ve iki katlı idari binasını 18 milyon 209 bin 338 TL'ye icradan satıyor...



Niğde İcra Dairesi tarafından Niğde ili, Merkez ilçesi, Fertek K. 133 ada 26 parselde yer alan fabrika ve iki katlı idari binası 18 milyon 209 bin 338 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 19 Mart 2020 tarihinde saat 15:10'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C.NİĞDE İCRA DAİRESİ
2018/19916 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Niğde İl, Merkez İlçe, Fertek K. 133 Ada, 26 Parsel, Bir Katlı Fabrika Binası ve Arsası Nitelikli, 82.157,68 m2 yüzölçümlü. Taşınmaz Niğde Organize Sanayi Bölgesi içerisindedir. Doğusu imar yolu bulvarına cephilidir. OSB'si alt ve üst yapı (Yol - Su - Elektirik - Kanalizasyon - Doğal gaz v.s.) hizmezlerinin tamamından yararlanır. Çevresinde, çeşitli üretim yapmakta olan fabrikalar mevcuttur. Niğde Bor karayolu Bulvarına 250-300 m. Uzaklıktadır.
FABRİKA BİNASI: Prefabrik Betonarme Karkas olarak inşa edilmiş olup, üzeri izolasyonlu sandviç panel çatı ile örtülüdür. Zemini yüzeysel sertleştirici katkılı, perdahlı şap döşemelidir. İç ve dış cephe duvarları sıvalı boyalı. Elektrik ve suyu mevcut 2. sınıf (C) Grubu yapıdır. 6-10 yaş grubundaki binada % 10 yıpranma mevcuttur. Bina Alanı:10.780,00 m2 dir.
2 KATLI İDARİ BİNA: Betonarme karkas olup, 2 katlıdır. Dış cepheleri sıvalı ve boyalıdır. Zemin Katı; duvarları sıvalı saten boyalı, kartonpiyerli, ahşap kapıları verniklidir. Genel Müdür odası zemini laminant döşemeli, iş Hekimi - İdari Amir - Muhasebe odaları zeminleri mermer döşemelidir. 1. Katı; çıkış merpenleri mermer kaplı, duvarları sıvalı saten boyalı, kartonpiyerli - ışıklık tavanlıdır. Katta tophantı ve yönetim kurulu odası - mescit - yatak odaları - 2 odası süit olup, banyo zemini ve duvarları tavana kadar seramik kaplı, ayaklı lavabolu, klozet ve küvetli olup, bir odası duşa kabinlidir. Oda zeminleri laminant döşemelidir. Antre zemin ile mutfak zemini ve duvarları kapı seviyesinde seramik kaplı, mutfak tezgahı mermer olup, alt ve üst dolapları ahşaptır. Ahşap kapıları ve ısı camlı pencereleri vernikli olup, 2. sınıf A Grubu yapıdır. 6-10 yaş gurubundaki binada %10 yıpranma mevcuttur. Bina alanı: 420,00 m2'dir.
BEKÇİ KULUBESİ: Betonerme karkastır. Beton tabliye üzeri ahşap oturtma çatı ve kiremitle örtülüdür. İç ve dış duvarları sıvalı - boyalı, zemini seramik döşemeli, PVC kapı ve penceleri ısı camlı, elektiriği mevcut 2. sınıf B gurubu yapıdır. 6-10 yaş gurubundaki binada % 10 yıpranma mevcuttur.
Fabrika binasının Doğu- Kısmen Batı ve Güney cephelerinde 4.450,00 m2 lik sahanın; bordür taşı arası beton kilitli parke döşenmiştir.
Taşınmazın nizamiye girişinde yola cepheli olarak, betonarme platform üzerine yapılmış 2 adet kamyon ve tır kantarı mevcuttur. Taşınmazın doğusundaki imar yoluna cephesi ile diğer komşu parsellere bitişik olan cephelerine, ortalama L:3,00-,3,50 M. aralıkta, temel dahil ortalama H-2,50 M yükseklikte beton direkli, ortalama H=1,50 M yükseklikte helezonik kafes tel çit ile çevrilidir.
Yapılan keşifte fabrikanın iç ve dış kısmında yapılan elektrik imalatları; A.G ana dağıtım panoları (2 adet), kampanzazyon panoları (6 adet), O.G. kesicili giriş hücresi Trf Korumalı (36 kV. 1250 a 16 kA) (1 Adet), O.G. kesicili çıkış hücresi Trf Korumalı (36kV, 1250, A 16 kA) (1 Adet), O.G. kesicili ölçü hücresi Trf Korumalı (36 kV, 1250, A 16 kA) (1 Adet), 2500 KVA Yağlı Tip Trafo (1 Adet, 22 KW elektirik motoru (1 Adet)
Aşağıdaki 1.2.3. maddedeki ekipmanlar taşınmaz ile bir bütün olduğu, yani bu teçhizatlar olmadan fabrikanını aslına uygun çalışamayacağı ve üretim olamayacağı, bu sebepten dolayı 1.2.3. Maddeli ekipmanları mütememmim cüz olarak değerlendirilmiştir.
1- Toz Toplama üniteleri (30 kw motor ile birlikte fanlar) 4 adet
2- Toz Perdeleri 15 m2 4 adet
3- Haşıl davlumbaz ve havalandırma kanalları 1 adet
*Taşınmaz ancak mevzuata uygun olarak ve bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satışı yapılabilecektir.
*Satışa çıkarılan parsel sanayi parseli olduğu için alıcı parseli sanayi amacı dışında kullanamayacaktır. Kredi alacaklısının alması durumunda ise parseli en geç iki yıl içerisinde mevzuata uygun olarak satması yada kiralaması zorunludur.
*İcra satışına kredi alacaklısı banka haricinde katılmak isteyen alıcıların icra satışına katılabilmek için OSB'den uygun görüş yazısı gerekmektedir.
*Satış sırasında OSB mevzuatı ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uyulması gerekmektedir.
Adresi : Fertek K. Niğde Organize Sanayi Bölgesi 133 ada 26 parsel
Yüzölçümü : 82.157,68 m2
Kıymeti : 18.209.338,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : 1-)"4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 18. Maddesi uyarınca devir ve temlik edilemez." şerhi
2-) "144.000 TL bedel karşılığında kira sözleşmesi vardır. Lehdar Merve Mensucat İnşaat San. Tic. Ltd. Şti"şerhi
3-) Diğer hususlar Tapu kaydında olduğu gibidir.
1. Satış Günü : 19/03/2020 günü 15:10 - 15:15 arası
2. Satış Günü : 16/04/2020 günü 15:10 - 15:15 arası
Satış Yeri : Niğde Adliyesi Mezat Salonu
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/19916 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Bankalar gözünü fabrikalara dikti! İcra ilanları artıyor!
 


Geri Dön