19 / 04 / 2024

Odunpazarı'nda kentsel dönüşüm başlayacak!

Odunpazarı'nda kentsel dönüşüm başlayacak!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ilçede uzun süredir büyük sorun olan meselelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurt, başta Gündoğdu ve Küçük Sanayinin dönüşümü ve pek çok konuda açıklamalarda bulundu.



İlçede dönüşüm bekleyen alanları artık modem yaşam bölgelerine çevirmek istediklerini anlatan Başkan Kazım Kurt; "Bu dönüşümleri biz yapamazsak artık kimse yapamaz" diye konuştu.


 

DANlŞMANLIK İHALESİNE ÇIKILIYOR! 


Başkan Kazım Kurt ilk olarak Küçük Sanayi'de yapmak istedikleri dönüşüm modeli üzerine bilgiler verdi. Kurt; "3 ay içerisinde danışmanlık firmamız belli olacak! Bu firma arsa sahipleri ile yapılacak olan görüşmelerden, uzlaşmalara, imar planı düzenlemelerinden, yapım projelerine kadar nasıl bir yol izleyeceğimizi belirleyecek. Mayıs ayında dönüşüm planlan yapılmış olacak. 2 yıl içerisinde de uzlaşmaları bitirip, dönüşüme başlamayı hedefliyoruz. Zaten mahallenin yüzde 70'i dönüşümü istiyor. İyi bir plan ve projeyle uzlaşma çalışmalarının sonlanmasını bekleyeceğiz. Yıllardır yapılacak denilip bir türlü yapılamayan bölgeyi dönüştüreceğiz" dedi. 



İŞALİYE ÜCRETİ FALAN İSTEMİYORUM! 


Sözlerine daha sonra işporta ile yapılacak olan mücadele konusu ile devam eden Başkan Kurt, bu konuda esnafa önemli mesajlar verdi. Kurt şunlan söyledi; "İşporta ve kayıtsız ticarete karşıyım. Hiç kimse 'dükkânlann önüne birkaç masa, tezgâh atılıp para kazanayım' diyemez! Bu konuda yasa ve kurallar ile insanlann çoğunluğunun düşüncesi önemlidir. Burada şuna karar vermeliyiz; 'İnsanlar çıksın kafasına göre ticaret mi yapsın, yoksa kurallara mı uysun?' Kahvehane önünde oturan insanlar da, diğer insanların yolunu kapatıyorsa bu olmaz! Işgaliye ücreti falanda istemiyorum! Oradan gelecek olan para, torununun elinden tutan yaşlı teyzenin yürüme hakkını elinden almaya yetmez" 



KİMSE HAMAM YOLUNA GİTMEK İSTEMİYOR! 


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt son günlerde hayli tartışılan Hamamyolu'nda yapılması düşünülen düzenlemelere ilişkin görüşlerini de açıkladı. Hamamyolu'na bu haliyle kimsenin gelmek istemediğini belirten Kurt; "Adamın 2 metrekare işyeri var ama önüne 10 tane masa atıyor. 

Masalan koyduğu yer de kaldırım ve yol üzeri. Durum böyle olunca birçok insan Hamamyolu'na gitmek istemiyor. O zaman o caddenin ticari değeri düşüyor. Sigara yasağı kimseye cadde ve sokaklan işgal etme hakkını vermez! Yollar ve sokaklar insanlarındır. Tersini düşünen varsa gelip beni ikna etsin! Biz Hamamyolu'nu şahsiyetli bir hale getirmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı. 



GÛNDOĞDU HALKI YETKİYİ VERMELİ 


Sözlerine Gündoğdu'nun Afet riskli Alanlar içerisine alınması konusu ile devam eden Başkan kurt, mahalle halkının merakla beklediği gelişmeler konusunda bilgiler verdi. Başkan Kurt bu konuda son karan verecek olan mahalle halkı olduğunu belirterek; "Mahalleli bize yetki vermeli. Bu bölge ile ilgili karan alan biz değiliz! Buna rağmen Gündoğdu'da bir dönüşüm yapılacaksa, bunu en iyi belediye yapar. Bunun içinde bakanlıklar ile sürekli temas halindeyiz. Ama bakanlığın yetkiyi bize vermesi için önce Gündoğduluların bizi istemi lazım! Ama onlar bugüne kadar bize bu yönde bir yetki vermedi! Biz hala aynı yerdeyiz! Bu dönüşümü en iyi belediye yapar. Bizim kapımız açık ama bakanlığa ulaşamadılar. Biz bölgeledik Karatepelileri, Yahnikapanlılar düzenleme sonrası nereye oturtacağımızı Ankara'dakilerden daha iyi biliriz. Ama bunu için yetki lazım. Burayı afet riskli alan ilan eden biz değiliz! Bu yüzden de faturayı kimse bana kesmeye kalkmasın! Biz  TOKİ  ya da müteahhit değiliz. Buraya kazanç gözüyle de bakmıyoruz. Bizim kazancımız, eğer düzenlemeyi yaparsak düzenli sokaklar, sosyal donatılar ve düzenli yaşam olacaktır." Diye konuştu. 



Başkan Kazım Kurt sözlerinin sonunda ise ilçede yapılacak olan dönüşümler için Odunpazan Belediyesi'nin hayli kararlı olduğunu da ifade ederek; "Artık bu dönüşümleri biz yapamazsak, hiç kimse de yapamaz. Çünkü kimsenin dönüşümlere dair bir güveni kalmaz" şeklinde konuştu. 


İstikbal (Eskişehir)


Geri Dön