28 / 03 / 2024

Ölüm aylığı bağlanması için nereye ve nasıl başvurulur?

Ölüm aylığı bağlanması için nereye ve nasıl başvurulur?

Ölüm aylığı bağlanması için nereye başvurulur? Ölüm aylığı bağlanması için hangi şartlar gerekmektedir? İşte detaylar!



ÖLÜM AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ölüm aylığı başvurusu, E-Devlet üzerinden ölüm aylığı başvurusunda bulunulabilir. Gerekli belgeler ve koşullar sadece PTT’den alabileceğiniz e-Devlet şifresi yapılır.

Ölüm aylığı için elinizde bulunması gereken bilgiler de şunlardır:

  • Başvuruda bulunacak kişinin T.C. kimlik numarası,
  • EDevlet şifresi alınmalıdır.
  • Vefat eden kişinin T.C. kimlik numarası
  • EDevlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan hemen sonra Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden “Ölüm Yardımı ve Dul / Yetim Aylığı Talebi” ekranı üzerinden vefat eden eş, çocuk, anne veya babanın T.C. kimlik numarası ile başvuru yapılabilir.
  • EDevlet sistemi dışında ölüm aylığı başvurusu bizzat Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerinden de yapılabilir.

ÖLÜM AYLIĞI ALMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

  • En az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş yada  4/1(a) sigortalıları için, her türlü borçlanma süreleri dışında en az 5 yıldan beri sigortalı olunmalı, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması gerekir.
  • Ölüm aylığı alınabilmesi için sadece 4/1(a) sigortalıları için bildirilen her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartında; gerek ölen sigortalı tarafından, gerekse hak sahipleri tarafından yapılan tüm borçlanmalar bu şartların oluşmasında dikkate alınır.
  • Malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı almakta iken veya malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanmış olup henüz işlemleri tamamlanmamış,
  • Bağlanmış bulunan malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı, sigortalı olarak çalışmaya başlamaları sebebiyle kesilmiş, durumda iken ölen sigortalıların hak sahiplerine yazılı istekte bulunmaları halinde ölüm aylığı verilmelidir.

Yaşlılık aylığı için nereye başvurulur?

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kat karşılığı anlaşmada nelere dikkat edilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön