18 / 04 / 2024

Ömer Derbazlar: İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifidir!

Ömer Derbazlar: İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifidir!

Ömer Derbazlar, Türk müteahhitlerin bugüne kadar dünyanın 100'e yakın ülkesinde toplam tutarı 200 milyarı aşan 6 bin kadar projeye imza attığını söyledi, Derbazlar inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu da sözlerine ekledi..




Metropolist Yapı ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, Türk müteahhitlerin bugüne kadar dünyanın 100'e yakın ülkesinde toplam tutarı 200 milyar doları aşan 6 bin kadar projeye imza attığını vurgulayarak inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyledi. Günümüzden çok değil henüz on yıl öncesine kadar ülkemizde enflasyonun çok ciddi boyutlarda olduğu, riskli bir ekonomik ortamın bulunduğunu belirten Derbazlar, on yıldır artarak devam eden istikrarlı yükselişin tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de yatırımları artırdığını kaydetti. 

Ömer Derbazlar, Rusya'dan, Libya'ya, Tataristan'dan jüney Afrika'ya onlarca inşaat şirketinin faaliyet yürüttüğünü, inşaatlar, yollar yaptığını, ihalelere katıldığını belirtti. 


Türkiye'de inşaat sektöründeki tüm oyuncuların ürünlerini artık sadece yurtiçinde değil, yurtdışında marka yapmalarının önemli olduğunu ifade eden Derbazlar, Türkiye'nin inşaat sektöründe dünyaya çncülük edebilecek bir seviyeye ulaştığının altını çizdi. 


Derbazlar sözlerine şöyle devam etti; "GSYİH içindeki ayı direkt olarak yüzde 71'lere varan, etkilediği 200 kadar sektörle birlikte yüzde 3O'a ulaşabilen dev bir sektör, ekonominin lokomotifidir, inşaat sektörünün ekonomiye sağladığı bir diğer önemli katkı hem inşaat malzemesi ihracatı hem de yurtdışı müteahhitlik hizmetleri ile getirdiği dövizdir." Finansal altyapının da istenilen düzeye çekilmesi halinde Türkiye inşaat sektörünün dünyada bir marka haline geleceğini ve rakipsiz olacağını söyleyen Derbazlar, inşaat sektörünün Türkiye'de ekonomik büyümenin motoru olduğunu ve kalkınmada en önemli rolü üstleneceğini vurguladı 


Yenigün Gazetesi/Mehmet Güçlü GÜLER 


Geri Dön