18 / 04 / 2024

Ön ödeme yapanlar müjde! Evlerde 48 ayda teslim zorunluluğu!

Ön ödeme yapanlar müjde! Evlerde 48 ayda teslim zorunluluğu!

Tüketici lehine yeni kararlar TBMM'de... Kredi kullandıran bankanın artık tüketici lehine hizmet vermesi öngörülüyor. İşte detaylar...



Tüketicilerin var olan haklarını daha iyi savunmasına yönelik yeni tasarı Meclis'e taşındı. Yeni düzenlemelerle birlikte kredilerde de tüketici lehine düzenlemeler yer alıyor... İşte detaylar...

Kredilerde cayma hakkı kolaylaşırken, sigorta dayatmasıda son buluyor. Devre tatil sistemi ve ön ödemeli konut satışı da tüketici lehine düzenleniyor.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Tasarıda öne çıkan yeni düzenlemeler şöyle:

SAHTE SERVİSE SON

özel servis istasyonlarının yetkili servis istasyonu algısı oluşturacak şekilde hizmet vermesinin önlenmesi amacıyla, özel servis kullanma zorunluluğu geliyor. Böylelikle tüketicilerin sahte servisler ile ilgili mağduriyet yaşamalarının önüne geçilmesi planlanıyor.

Tüketici hakem heyeti başvuruları artık daha kolay

İl ve ilçe tüketici hakem heyeti ayrımı kaldırılarak, hakem heyetinin olmadığı yerde kaymakamlığa başvuru yapılabilecek. Daha önce 15 bin lira olan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetlerine başvuru şartı artık 30 bin TL'nin altında olacak.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön