16 / 04 / 2024

Ön ödeme yapanlar müjde! Evlerde 48 ayda teslim zorunluluğu!

Ön ödeme yapanlar müjde! Evlerde 48 ayda teslim zorunluluğu!

Tüketici lehine yeni kararlar TBMM'de... Kredi kullandıran bankanın artık tüketici lehine hizmet vermesi öngörülüyor. İşte detaylar...



KREDİLERE DÜZENLEME

Kredi borcunun tamamını ödeyen tüketicilerin cayma hakkı gözetilerek kredi borcunun gerekli iadesi gerçekleşebilecek. Cayma hakkının önü açılarak faiz oranının düşürülmesi halinde tüketiciler 30 gün beklemeden bu indirimden faydalanabilecekler. Taahhüt süresi ise halen 12 ayı aşamayacak.


EN AZ 1 YIL GARANTİ

Yenileme merkezleri aracılığıyla ürünlerin onarımı yapılarak en az bir yıl süre ile garantili olacak şekilde tüketicilere yeniden satılması sağlanacak.


ÖN ÖDEMELİ KONUT 48 AYDA TESLİM EDİLECEK


Konut satışlarında ön ödeme yaptıysanız artık belirlenen tarihte konut teslimi zorunluluğu geliyor. Büyük konut projelerinde azami teslim süresi 36 aydı artık 48 ay olması öngörülüyor.

36 ay geçmesi durumunda ise teslim edilmeyen konutlar için 

Ön ödemeli olarak satılan konutların sözleşmede belirlenen tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu olacak. Büyük projelerde konutların azami teslim süresi 36 aydan 48 aya çıkarılacak. 

36 ay sonrası teslim edilmeyen her bir konut için 70 bin TL idari para cezası uygulanacak. Mobilyada ise 30 günde teslim şartı uygulanmayacak.

 

Ön ödeme yapanlar müjde! Evlerde 48 ayda teslim zorunluluğu!

KREDİLERDE SİGORTA DAYATMASINA SON


Kredi çekerken dayatılan sigorta işlemleri sona eriyor. Artık kredi çekmek isteyen tüketiciler yanında dayatılan sigorta yapım işlemlerine onay vermek durumunda kalmayacak. Değişiklikle, bankaların sigortasız kredi seçeneğini de tüketiciye sunmak şartıyla, kredi bağlantılı sigortayı da içeren bir teklifi tüketiciye sunabilmelerine olanak tanınacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön