26 / 04 / 2024

Ön ödeme yapanlar müjde! Evlerde 48 ayda teslim zorunluluğu!

Ön ödeme yapanlar müjde! Evlerde 48 ayda teslim zorunluluğu!

Tüketici lehine yeni kararlar TBMM'de... Kredi kullandıran bankanın artık tüketici lehine hizmet vermesi öngörülüyor. İşte detaylar...



ÖN ÖDEMELİ DEVRE MÜLKE YASAK

Teslim alınamayan ve tamamlanamayan devre mülklere karşı vatandaş ciddi sorunlar yaşayarak mağdur oluyordu. Bu hususu önlemek amacıyla yoğun şikayet alınan tatil sektörüne ilişkin devremülk alımında  ön ödeme usulü kaldırılacak.

Tüketiciler artık sadece tamamen bitmiş ve işletilmeye hazır olan tesislerin satışı üzerinden alım yapabilecek. Tüketici, devre tatili kullanmayacağını en az 90 gün önce bildirirse bir bedel talep edilemeyecek.

Devre tatile konu taşınmazın inşa edileceği arsa için yapı ruhsatı alınmadan tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapanlar hakkında 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

 

Ön ödeme yapanlar müjde! Evlerde 48 ayda teslim zorunluluğu!

TÜKETİCİ ÖRGÜTLERİ E-TİCARETE EK DÜZENLEME İSTİYOR

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu "İnternet alışverişlerinde satıcılara yetki belgesi şartı getirilmeli" dedi. Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz de "Pazaryeri alışverişlerinde kargodan ne çıkacağı sürprizi sona ermeli" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön