25 / 04 / 2024

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo'nun şüpheli ölümü dikkat çekti! İki ülkeye işaret etmişti

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo'nun şüpheli ölümü dikkat çekti! İki ülkeye işaret etmişti

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala hayatını şüpheli bir şekilde kaybetti. Barkindo'nun bildirilen bir sağlık sorunu bulunmazken ölüm nedenine ilişkin de bir açıklama yapılmadı.



AMAÇ PETROL FİYATINI ZİRVEYE YÜKSELTMEK Mİ?

Muhammed Sanusi Barkindo, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle oluşan petrol arzındaki daralmayı İran ve Venezuela tarafından karşılanabileceğine yönelik açıklamalar yapmıştı. Dünyada oluşan petrol sıkıntısı giderilemezse brent petrolün varil fiyatının 380 dolara çıkabileceği öngörülüyor.

Barkindo, Nijerya'nın başkentindeki bir enerji konferansında konuşmuş Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle daralan petrol üretimiyle ilgili olarak "İran İslam Cumhuriyeti ve Venezuela tarafından üretilen petrolün piyasaya sürülmesine tekrar izin verilirse petrol üretim kapasitesini artırabiliriz" çağrısında bulunmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön