25 / 04 / 2024

Ordu Çambaşı Yaylası'nda cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Ordu Çambaşı Yaylası'nda cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde yapılan Cephe İyileştirme çalışmaları, Çambaşı Yaylası'nda da yapılacak.



Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde yapılan Cephe İyileştirme Projesi, şehrin önemli turizm noktalarından biri olan Çambaşı Yayla merkezinde de uygulamaya konacak. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, doğal yapıya uygun olarak 52 binanın giydirileceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Bu yaz projeye başlamayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki yapılan bu çalışmalar ilimizde 1 milyon turist hedefini daha da yukarılara taşıyacak” şeklinde konuştu.

52 BİNADA GİYDİRME ÇALIŞMASI YAPILACAK 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, DOKAP, Kabadüz Belediyesi ve vatandaşlarımızın işbirliğiyle hayat bulacak proje kapsamında Çambaşı Yaylası’nın doğal, tarihi, kültürel ve yöresel kimliğine uygun olarak dış cephe iyileştirme çalışması gerçekleştirilecek. Projeyle ilgili açıklamalar yapan Başkan Tekintaş, “Kayak Merkezi’nin de içerisinde bulunduğu Çambaşı turizm merkezimizi iyileştirme projesi çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizm merkezine yakışır şekilde olması için 62 parseldeki 52 binanın giydirme çalışması yapılacak. Bunu bir başlangıç olarak görüyor diğer ilçelerimizde bulunan turizm merkezlerinde de benzer çalışmayı yapmayı hedefliyoruz. Ahşap cephe, mantolama ve dış cephenin görsel olarak uygun hale getirilmesi projesi çerçevesinde tüm çalışmalar yerine getirilecek. Çambaşı’nı sürekli ziyaret edilebilir, ticari ve turizm hareketliliği olan yerlerden biri haline getirme çabamız devam edecek. Bu yaz projeye başlamayı hedefliyoruz” dedi. 

“1 MİLYON TURİST HEDEFİNİ AŞACAK BİR ÇALIŞMA OLACAK” 

Projenin DOKA ile birlikte uygulanacağını dile getiren Başkan Engin Tekintaş, “Bina sahiplerinin katkısı dışında DOKA vasıtasıyla elde ettiğimiz kaynaklarla bu projeyi hayata geçireceğiz. İnanıyoruz ki bu güzelleştirmeler ve iyileştirmeler ilimizde bu yıl 1 milyon olarak hedeflenen ziyaretçi sayısını daha da yukarılara taşıyacak. Çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederken yapacağımız bu proje ile güzel ve özel bir iş ortaya çıkmış olacak. Projenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Geri Dön