19 / 04 / 2024

Orka Holding'ten yurt dışında mağaza atağı!

Orka Holding'ten yurt dışında mağaza atağı!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yurt dışındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Süleyman Orakçıoğlu, yeni açılacak mağazalara ilişkin bilgi verdi.



Merkezi Bahreyn olan Investcorp, 2012 yılında Türkiye’de önemli bir yatırımı hayata geçirerek, Orka Holding’den hisse satın almıştı. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; bir dönemin ünlü devlet bakanı ve İstanbul Valisi Lütfi Kırdar’ın yeğeni Nemir Kırdar tarafından kurulan Investcorp, Orka Holding’de bulunan paylarını satmaya karar verdi. Rekabet Kurumu’ndan alınan onayla birlikte Orka Holding, yüzde 100 Türk sermayesi kapsamında yatırımlarını sürdürecek.

Orka Holding ten yurt dışında mağaza atağı!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Orakçıoğlu, “Global çapta mağazalaşmaya ve dijital teknolojiye yönelik yatırımlarımız geçmişte olduğu gibi daha da artacak. Moda sektöründe ilklere imza atmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Orakçıoğlu, son birkaç senede yurt dışında Damat ve bağlı markaların ününün arttığını, İtalya’dan Avustralya’ya, İspanya’dan Rusya’ya 80’den fazla ülkede 431 mağazanın daha açılışlarını yaptıklarını belirtti. 

Kovid-19 salgını döneminde bile büyümelerine devam ettiklerine dikkat çeken Orakçıoğlu, “Polonya, Kenya, Somali, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan, Bosna-Hersek gibi ülkelerde mağaza açtık. Bu yıl İspanya’da 6 noktada El Corte Ingles departman store’larda yer alacağız. Ancak en önemlisi geçmişte bizleri düşünmeyen dünyaca ünlü AVM’lerin artık bizlere talepte bulunmaları. Örneğin Dubai Mall’un CEO’su bir ay önce beni aradı ve bizden mağaza açmamızı rica etti. Bizler de kabul ettik. Şimdi Dubai’de 3, Moskova’da 2, Güney Afrika’da 2, Bosna Hersek’te ve Özbekistan’da da birer mağaza açacağız” açıklamasında bulundu.

Orka Holding, Avrupa ve Orta Doğu’da 8 yeni mağaza açacak!


Geri Dön