26 / 04 / 2024

Ortak ofis kullananların sayısı 5 milyonu aşacak!

Ortak ofis kullananların sayısı 5 milyonu aşacak!

İş hayatının dijitalleşmesi ile ofiste geçirilen zamanın azalması klasik ofis anlayışını değiştirdi. Birçok insan yeni nesil çalışma mekanı olan ortak çalışma alanlarına yöneliyor.



Teknolojinin hızla iş hayatına girmesi sonucunda klasik ofis anlayışı değişti. Gerek ofiste geçirilen zamanın kısalması gerekse ofis maliyetlerinin yükselmesi, iş inşalarını ortak çalışma alanlarına yöneltti. 

Klasik ofislere oranla yüzde 40 daha az maliyete sahip ortak çalışma alanları, sosyalleşme imkanı ile çalışanların ilgisini çekmeye başladı. 

Geleneksel ofis kiralama yöntemine göre maliyetlerin ve sunduğu çözümlerin çok daha fazla olduğunu söyleyen Servcorp Türkiye Direktörü Damla Özgönül, “Yeni nesil çalışma alanlarına ilgi giderek artıyor. Teknolojinin getirdiği yeniliklerle dijitalleşen iş hayatı ofislerde geçirilen zamanı azattı. Teknolojinin getirdiği yeniliklerle iş hayatının dijitalleşmesi ofiste geçirilen zamanın azalmasına sebep oldu. Hal böyle olunca iş insanları gereksiz yere ödedikleri kira, stopaj, elektrik, su, ısınma gibi çeşitli masraflarla ilgilenmek zorunda kalmıyor. Özellikle yeni nesil girişimciler için ekonomik acıdan büyük kolaylık sağlıyor.” diye konuştu.

Ortak ofis kullananların sayısı 5 milyonu aşacak!

2025 yılı itibariyle milenyum ve Z kuşağı küresel iş gücünün yüzde 75’ni oluşturacak. Önümüzdeki yıllarda ortak çalışma alanlarının sayısını daha da artması planlanıyor. Şu anda dünyada 1.4 milyon kişi aktif olarak ortak çalışma alanlarını kullanıyor. 

Milanyum ve Z kuşağının iş dünyasına girmesiyle birlikte ortak çalışma alanları 2025 yılında dünyada 5 milyonu aşacak. İş hayatının dijitalleşmesi ve maliyet açısından ortak çalışma alanlarının uygunluğu bunun en büyük nedenleri arasında bulunuyor.
 


Geri Dön