29 / 03 / 2024

Otomobil piyasası can çekişiyor! BDDK'dan acil destek çağrısı!

Otomobil piyasası can çekişiyor! BDDK'dan acil destek çağrısı!

Otomobil sektörü 2022 yılına durgun bir giriş yaptı. Taşıt kredilerinde faizlerin yükselmesi ve BDDK'nın getirdiği kısıtlamalar otomotiv sektörünü zorlamaya başladı.



Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Dr.Hayri Erce, alım gücü, fiyat ve finansmana erişimin satışları etkileyen üç ana parametre olduğuna vurgu yaparak, “Gelir İdaresi’nin ÖTV matrahlarında düzenlemeye giderek yüzde 60 ve yüzde 70’lik ara baremler koyması önemli bir adımdı. Her ne kadar taleplerimiz tam olarak karşılanmamış, matrahlar artırılmamış olsa da satışlara bir etkisi olacaktır. Ancak, finansmana erişim de önemli bir sorun. Zaten taşıt kredi faizleri yükseliyor. Temmuz 2021’den bu yana döviz kurunun yüzde 50’den fazla arttığı düşünüldüğünde BDDK’nın kredi tutarı ve vadeler konusunda güncelleme yapması ivedilik kazandı. Bu değişiklik yapılırsa sektörde öngörülebilirliğe katkı sağlar” diye konuştu.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Turgay Mersin de BDDK’dan randevu talep ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “BDDK’dan kredi ve vade oranlarının güncellenmesini talep edeceğiz. Taşıt değerine göre kredi kullanım oranının yüzde 80'e, vade sayısının da en 60 aya çıkarılmasını talep edeceğiz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön