25 / 04 / 2024

Otomobil piyasası can çekişiyor! BDDK'dan acil destek çağrısı!

Otomobil piyasası can çekişiyor! BDDK'dan acil destek çağrısı!

Otomobil sektörü 2022 yılına durgun bir giriş yaptı. Taşıt kredilerinde faizlerin yükselmesi ve BDDK'nın getirdiği kısıtlamalar otomotiv sektörünü zorlamaya başladı.



Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), banka kredisi ve finansal kiralama ile alınan araçların taksit dönemlerine ilişkin Temmuz 2021'de düzenleme yaptı. Buna göre; Kredi vadeleri sınırlandırılırken, araç değerine göre kredi tutar oranlarında da indirime gidildi. Kredi vadesi 120 bin TL ve altındaki araçlar için 60 aydan 48 aya, 120 bin ile 300 bin TL arasındaki araçlar için 48 aydan 36 aya indirildi. Kesin fatura değeri 300 bin TL'nin üzerinde ve 750 bin TL'yi geçmemek üzere araç alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade limiti 36 aydan 24 aya düşürüldü.

 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön