20 / 04 / 2024

Özdilek AVM Niğde'de açılacak!

Özdilek AVM Niğde'de açılacak!

Türkiye genelinde 485 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan dokuz AVM'si olan Özdilek, bu AVM'lerde 993 milyon TL'lik bir ciroyu yönetiyor.



Bursa'da kurduğu küçük havlu dükkanını ev tekstili sektörünün en önemli oyuncularından biri haline getiren Hüseyin Özdilek, son dönemde sanayinin yanı sıra AVM işine yaptığı yatırımlarla öne çıkıyor. Türkiye genelinde 485 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan dokuz AVM'si olan Özdilek, bu AVM'lerde 993 milyon TL'lik bir ciroyu yönetiyor. 


Geçen yıl eylül ayında Levent'te Özdilekpark AVM'yi açan grup, yaklaşık bir yıldır tamamen bu projeye odaklanmış durumdaydı. AVM’nin altyapısını oturtan grup, yeni projelere start vermeye hazırlanıyor.


Önümüzdeki üç yılda yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırım planlayan Özdilek, 2016 sonunda Bursa'da 60 bin metrekare büyüklüğünde bir AVM açmaya hazırlanıyor. 


2015'te reel olarak yüzde 12, yeni şubelerle yüzde 20 büyüyeceklerini söyleyen Özdilek Perakende Operasyonları Genel Müdürü Sertaç Ünal, "2016 sonunda Bursa'da açacağımız AVM'de ortalama 150 mağaza bulunacak ve kiracılarla birlikte bin 500 kişiye istihdam sağlayacağız" diyor.


Grubun hedefinde Bursa'nın ardından Niğde var. Sertaç Ünal, 2018'de Niğde'de bir AVM açmayı hedeflediklerini söylüyor.


Ekonomist


Geri Dön