25 / 04 / 2024

Parsel sorgulama 2021!

Parsel sorgulama 2021!

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Peki parsel sorgulama 2021 yılında nasıl yapılacak? İşte parsel sorgulama 2021 işlemleri...



Parsel sorgulama 2021!
Arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında tapu parsel sorgulama işlemi bulunuyor. Söz konusu işlem E-Devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor.

Parsel Sorgulama konusunda yeni düzenleme yapılmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, parsel sorgulama hizmetini internet ortamına taşıdı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi sayfası (parselsorgu.tkgm.gov.tr) üzerinde bulunan sorgulama seçeneklerinden adres girerek direkt olarak arsa veya arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama yapılabiliyor.

Ekrana gelen parsel sorgulama sayfasında bu işlem farklı şekillerde yapılabiliyor. İdari, Coğrafi ve adres şeklinde olan bu seçeneklerden hangi şekilde arama yapılması isteniyorsa ona tıklanması yeterli oluyor.

Parsel sorgulama 2021 yılında nasıl yapılacak?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri web sitesine giriş yapılması gerekiyor. (cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx)

Sayfaya giriş yapılması halinde ekranda çıkan seçenekler arasında; MEGSİS, yardım, eğitim videoları, istatistikler, parsel sorgu ve sisteme giriş yer alıyor. "Parsel sorgu" butonunun tıklanması halinde ada pafta parsel sorgulama ekranı açılıyor.

Ada parsel sorgulamak için gerekli bilgiler: İl, İlçe, Mahalle/köy, Ada ve Parsel.

Yukarıda belirtilen bilgilerin girilmesi halinde sorgulanan parsele ait uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü çıkıyor. Görüntülenen kayıtlar ile elinizde bulunan bilgiler arasında uyumsuzluk olması halinde ilgili tapu ve/veya kadastro müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.

Bilgilendirme:

"Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS) ile tapu ve kadastro bilgilerinin uyumlaştırılma çalışmaları ve kontrolleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Bu uygulama ile MEGSİS kapsamında tapu verileri ile uyumlaştırılması tamamlanmış kadastro bilgilerine ait temel bilgiler sunuluyor. Sorgulama sonucu sunulan görüntüler bilgilendirme amaçlı olup, başka bir amaç için kullanılamıyor."

Online parsel sorgulama!


Geri Dön