19 / 04 / 2024

Polis maaş promosyonunda şok! EGM aylık 300 TL'ye, 5 senelik anlaşma yaptı! Polislerin promosyon tepkisi büyüyor!

Polis maaş promosyonunda şok! EGM aylık 300 TL'ye, 5 senelik anlaşma yaptı! Polislerin promosyon tepkisi büyüyor!

Polis maaş promosyonu ödemeleri ile ilgili peş peşe son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Peki 2022 polis maaş promosyonu kaç lira? Polis maaş promosyon tutarı belli oldu mu? Polislere ne kadar promosyon verilecek? İşte ayrıntılar... 



Emniyet Genel Müdürlüğü polis maaş promosyonu ile ilgili açıklamasında, "Polisimizin maaş promosyon protokolü, 18.03.2022 tarihinde Vakıfbank ile imzalanmış ve 104 TL'den 300 TL'ye çıkarak yüzde 188 artış sağlanmıştır" ifadelerine yer verirken protokolde ısrarla anlamamazlıktan gelinen noktanın promosyon ödemesinde her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artış yapılacak olması olduğunun altını çizdi. 

"Yani 300 TL sabit bir rakam değildir. Bu, Türk Polis Teşkilatı’nın tarihindeki en yüksek promosyon ödemesidir" denilen açıklamada promosyondaki artışların Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacağı aktarıldı. Vakıfbank ile promosyon görüşmelerinin hala sürdüğü de belirtildi. 

Polis maaş promosyonunda şok! EGM aylık 300 TL ye, 5 senelik anlaşma yaptı! Polislerin promosyon tepkisi büyüyor!

Emniyet-Sen Genel Başkanı Sezer, maaş promosyonuna ilişkin açıklamasında "En az 50 bin lira promosyon ödenmeli ve paranın tamamı peşin olarak ödenmeli" diyerek yeni bir anlaşma istediklerini bu anlaşmanın da ekonomik gerçeklere uygun olmasını istediklerini dile getirdi. Talepler şu şekilde açıklandı: 

1- Bütün şehir ve ilçelerin sözleşmeleri revize edilerek yenilenmeli,

2- Sözleşme süresi 3 sene olmalı,

3- En az 50 bin TL promosyon ödenmeli,

4- Paranın tamamı peşin şekilde ödenmeli.

Polis maaş promosyonunda şok! EGM aylık 300 TL ye, 5 senelik anlaşma yaptı! Polislerin promosyon tepkisi büyüyor!

POLİS MAAŞ PROMOSYON İÇİN HANGİ RAKAMLAR GÜNDEMDE?

Vakıfbank'ın emniyet maaş promosyonu için önerdiği ilk tutar -> 18 bin Türk Lirası

Vakıfbank'ın polis maaş promosyonu için önerdiği ikinci tutar -> 30 bin Türk Lirası

Polislerin, talep ettikleri maaş promosyon tutarı -> 50 bin Türk Lirası

Polis maaş promosyonunda şok! EGM aylık 300 TL ye, 5 senelik anlaşma yaptı! Polislerin promosyon tepkisi büyüyor!

Emniyet-Sen Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platform Sözcüsü Faruk Sezer, polis maaş promosyonuyla ilgili yeni bir adım atarak, konuyu bu kez bir anket ile gündeme taşıdı. Polisin Sesi'nin aktardığında göre; Faruk Sezer, polismaaş promosyonu kapsamında, iğer kamu kurumlarına kıyasla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu anlaşmanın ekonomik koşullarına uygun olup olmadığını emniyet personellerine sordu.

Sezer paylaştığı anket için yaptığı açıklamasında, "Bankalar, kurumların maaşlarını kendilerinden alması için promosyon yarışına girdiler. 3 yıllık sözleşme karşılığı 30 bin, 35 bin, hatta 41500 liralar havada uçuştu.! Bu süreçte EGM 5 yıllık, aylık 300 liraya anlaşma yaptı. SORU: EGM’nin ANLAŞMASI GELİŞEN ŞARTLARA UYGUN MUDUR?" ifadelerine yer verdi. 

Sezer tarafından başlatılan ankete, 24 saat içinde 5 bin 512 kişinin katıldığı belirlenirken, katılımcıların yüzde 97.4’ü anlaşmanın gelişen şartlara uygun olmadığını belirtti. 

Bu promosyon çok konuşulacak! Maaş promosyonlarında ortalık kızıştı! Kim kaç lira promosyon alıyor? Hemen bakın!

Yarış kızıştı, süre uzadı, zamlar peş peşe geldi! Bankaların emekli promosyon yarışı durmak bilmiyor! ING, TEB, İşbank..

Emekli maaşı, memur maaşı ve asgari ücret ne kadar olacak? Maaşlara gelecek zam belli oluyor!

Evde bakım maaşı yatırıldı mı Eylül 2022? Evde bakım maaşı kaç TL ödenecek ve ne zaman yatacak? Bu tarihe hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön