20 / 04 / 2024

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.



"Sürdürülebilirlik ve ESG politikaları

Önümüzdeki 10 yılda yeşil bina yatırımlarının, gelişmekte olan pazarlar için düşük karbon regülasyonları çerçevesinde önemli bir fırsat alanı olması bekleniyor. Yeşil binalar; yüksek satış getirisi sağlaması ve daha yüksek talep görmesi ile sürdürülebilir bir gelir akışı yaratmasının yanı sıra, enerji tüketimini, dolayısıyla da işletme maliyetlerini azaltıyor. Bu nedenle yeşil binalar, standart binalara göre çok daha düşük riske ve yüksek değere sahip varlıklar olarak nitelendiriliyor.

E-ticaretin Yükselişi

E-ticaret talebindeki artış, değer zincirinde yer alan depolar, veri merkezleri, lojistik ve dağıtım merkezleri gibi özelleşmiş gayrimenkul alanlarının sayısının ve hacminin artmasını sağladı. E-ticaret tedarik zincirinin hemen her aşamasında yüksek potansiyele sahip bir endüstriyel gayrimenkul alanı yer alıyor.

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

Yükselen Turizm

Dünyanın en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Türkiye, güçlü gayrimenkul ve inşaat sektörlerinin de yardımıyla turizm sektöründe öncü konumdadır. Bu güç, uluslararası lüks otel zincirleri için de büyük fırsatlar barındırıyor. Ülkenin sağlık altyapısı ve insan kaynağının derinliği de göz önüne alındığında, sunduğu gayrimenkul fırsatları açısından sağlık turizmi, yüksek potansiyelli bir yatırım alanı olarak öne çıkıyor.

Artan İhracat

Türk ekonomisi, imalatta V şeklinde bir toparlanma sergiledi. Artan ihracatla birlikte sanayi tesislerine duyulan ihtiyacın da yükselmesi, Türkiye’deki sanayi bölgelerinde yeni gayrimenkul yatırım fırsatları doğuruyor.

 


Geri Dön