27 / 04 / 2024

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.



Bölgesel Kalkınma Yatırımları

Bilgi ekonomisi ve sanayide artan rekabetle birlikte, özel sektördeki oyuncuların yanı sıra devlet destekli arayüz kurumları da bölgesel kalkınma alanında büyük yatırımlar yapıyor. Bu özellikli kurumlar, orta-uzun vadede değeri artacak yeni gayrimenkul fırsatlarına işaret ediyor.

Yeni Çalışma Şekilleri

Pandeminin getirdiği kısıtlarla birlikte, geleneksel ofislere olan talep azalırken, esnek ve uzaktan çalışma modellerinin benimsendiği yeni bir çalışma düzeni hayata geçti. Yöneticiler, önümüzdeki 5 yılda daha az ofis alanına ihtiyaç duyacaklarını düşünürken; 2022 yılında gayrimenkul stratejisinin hibrit çalışma stratejisi ile uyumlu hale getirilmesi hız kazanacak.

Yatırımcı Dostu Teşvikler

Türkiye, yabancı yatırımı ülkeye çekmek amacıyla çok kapsamlı sektörel yatırım teşvik programları sunmayı sürdürüyor.

Mega Projeler

Yakın dönemde tamamlanan veya yapımı devam eden Galataport İstanbul, İstanbul Finans Merkezi, Tersane İstanbul (Haliçport) ve Yarımada İzmir gibi mega projeler; ulusal ve bölgesel ekonomik aktiviteyi artırırken, yakındaki projelerin değerini de yükseltiyor."

Konut fiyat artışı rekora doymuyor!

Markalı konut projelerinde 1+1'ler yine zirvede!

Gayrimenkul sektöründe kurallar yeniden yazılıyor!


Geri Dön