28 / 03 / 2024

Rahmetli babası sayesinde Edirne TOKİ'den ev sahibi oldular!

Rahmetli babası sayesinde Edirne TOKİ'den ev sahibi oldular!

İstanbul'da yaşayan Nurgül ve Önder Arda çifti için 6 ay önce vefat eden babası Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki TOKİ konutlarının kurasına başvuru yaptı. Çift, başvuru sonucunda ev sahibi oldu.



İstanbul'da yaşayan Nurgül ve Önder Arda çifti, 6 ay önce vefat eden babasının başvuru yaptığı Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki  TOKİ  konutlarının kurası sonucunda ev sahip oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda, Hasanpınar mevkisindeki TOKİ'nin yaptırdığı 98 dairenin 60'ı için Uzunköprü 2. Noterliği tarafından kura çekimi yapıldı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı kura çekilişinde, hem heyecan hem de duygu dolu anlar yaşandı.

Kura çekimi sonucunda ev sahibi olduğu açıklanan Nurgül Arda, gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Uzunköprü'nün Gemici köyündeniz. Çalışmak için İstanbul'a gitmiştik. Rahmetli babam TOKİ'ye bizim için yazılmıştı, ancak babam 6 ay önce vefat etti. Bizim bir evimiz olmasını istiyordu. Hayalini kurmuştuk, o göremedi ama babamın sayesinde şimdi evimiz olacak. Bu evler için önce emeklilere denmişti babam emekli olduğu için rica ettik, o yazılmıştı bizim için. Bugün eşimle geldik kurada adımız okundu hem duygulandık hem sevindik. Allah babamın mekanını cennet etsin."

"Hem duygulandık hem sevindik"

Arda'nın eşi Önder Arda İstanbul'da kirada oturduklarını ve yıllar sonra ev sahibi olacaklarının altını çizdi. Devletin evi olmayan birçok insanı ev sahibi yaptığını söyleyen Arda, "Biz hem duygulandık hem sevindik. Babamız bizim için girmişti TOKİ evlerine, o göremedi vefat etti. Onun sayesinde hayalimizi gerçekleştiriyoruz." dedi.

Önder Arda, Uzunköprü'ye yerleşmek istediklerini açıkladı. Törende adları okunan diğer vatandaşlar da, yıllar sonra ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Bu arada, kalan 38 daire ile ilgili TOKİ'nin vatandaşlara bilgilendirme yapacağı ifade edildi.


Geri Dön