26 / 04 / 2024

Rapor parası nasıl alınır? Rapor parası ne zaman yatar?

Rapor parası nasıl alınır? Rapor parası ne zaman yatar?

Rapor parasının nasıl alındığı ve ne zaman yattığı araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte rapor parasına dair merak edilenler!



Rapor SGK yetkilileri tarafından incelendikten sonra uygun görüldüğü takdirde onay verilir. Onay alındıktan sonra ise ödeme talimatı gönderilir. Daha sonra para hesaba geçmeden önce çalışana gerekli bilgiler SMS olarak gönderilir. Yapılan bu aşamaların sonunda çalışan, PTT şubeleri veya e-Devlet üzerinden varsa tanımlı banka hesabının bulunduğu şube aracılığıyla rapor parasını alır.

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte çalışanların PTT ya da e-Devlet üzerinden bildirilen banka hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilir.

SGK RAPOR PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Rapor parası E-devlet üzerinden de kolayca erişilebilir. Bunun için; E-Devlet'e giriş yapıp, arama çubuğuna "Sosyal Güvenlik Kurumu" yazılır. Ardından "4A/4B İş Göremezlik Ödemesi" seçeneğine tıklanır. Daha sonra da iş göremezlik ödemesi ile ilgili merak edilen detaylara ulaşılabilir.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 17 Haziran Cuma 22 ayar bilezik kaç TL?

Dolar bugün ne kadar? 17 Haziran dolar kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 17 Haziran gram altın kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön