20 / 04 / 2024

Recep Barut: Ulualan'ı imara açıp, Manavgat'ın Disneyland'ını kuracağız!

Recep Barut: Ulualan'ı imara açıp, Manavgat'ın Disneyland'ını kuracağız!

Ulualan'ı imara açacaklarını belirten Ak Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, "Manavgat'a Disneyland'ı kurduğumuz zaman, Antalya'ya gelen her turist Manavgat'a gelecek. Böylece Manavgat kazanacak" dedi.




Ak Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kampanyada çalışacak olan gönüllülerle toplantı yaptı. Crown Palace Otel'de yapılan toplantıya partinin yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleriyle üçyüzden fazla gönüllü katıldı. 


Ak Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Manavgat'ta belediyecilik anlayışının beğenilmediği için başkanlığa aday olduğunu ifade ederek, "Son 10 yılda belde belediyeleri Manavgat'tan daha iyi çalıştı. İnsanlara iş imkanlarının açılmasını yaşama alanlarının oluşturulmasını sağladılar. Manavgat Belediyesi bir karış yeri imara açmadı. Manavgat'ta konut fiyatları ve kiralar alabildiğince yükseldi. Sarılar, Ilıca, Side ve Evrenseki belediyeleri olmasa Manavgat'ta insanlar ev yapacak arsa bulamayacaktı. Böyle belediyecilik olmaz. Bunun adı hiçbir şey üretmeyen belediyeciliktir. Biz, bu anlayışa, böyle belediyeciliğe karşıyız" dedi. 


Kaldırım, aydınlatma ve peyzaj çalışmalarının önemli olduğunu ancak bu çalışmaların ilçeyi büyütemediğini belirten Barut, "Manavgat'ın sadece nüfusu büyüyor. Anadolu'dan sürekli göç alıyoruz. İnsanlarımız iş imkanları umuduyla Manavgat'a geliyor. Nüfusumuz 202 bine ulaştı. Yaklaşık 50 bin otel çalışanı var. Aylık bin, bin 200 lira ücret alıyorlar. Bu insanlar, yaz aylarında çalışıyor, kışın 4 ay boyunca işsiz kalıp evlerinde oturuyorlar. Ev kiraları, imar uygulaması yapılmadığı için 500 lirayı geçti. Manavgat Belediyesi son yılda turizmi 12 aya gidilecek herhangi bir proje ortaya koyamadı" diye konuştu. 


Geçmişte STK temsilcileri bir araya geldiklerini belirten Barut, "İlçemizde nüfus artmasına, STK'lar artmasına rağmen 10-15 sene önce olan birlik ve beraberlik ruhu kayboldu. İnsanların isteklerini ve dileklerini belediye başkanına iletmeye çekinir oldu. Belediye Başkanı ayrımcı, ayrıştırıcı ve ötekileştirici olmamalı" şeklinde konuştu. 


Ulualan'ı imara açacaklarını,Türkiye'nin ilk Disneyland tarzı eğlence merkezini Manavgat'a kuracaklarını belirten Barut, "Manavgat'a Disneyland'ı kurduğumuz zaman, Antalya'ya gelen her turist Manavgat'a gelecek. Böylece Manavgat kazanacak" dedi. 


İlçenin en büyük sorunun işsizlik olduğunu vurgulayan Barut, "Bu konuya çözüm üretmek için hazırlık yapıyoruz. Arkadaşlarımız turizm çalışanlarının kışın işsiz kalmamaları için SGK Prim teşviki konusunda kanun teklifi verecek. Devlet, turizmde işverenin kış aylarında ödediği SGK primlerini üstlenecek veya bir şekilde bunu sübvanse edecek. Zaten işsiz kalanlar kış aylarında işsizlik maaşı alıyor. Böylece insanlarımız 12 ay çalışma imkanına kavuşacak" ifadelerini kullandı. 


Manavgat'ın 78 köyünün olduğunu vurgulayan Recep Barut, bu köylerde yaşayanların çoğunluğunun denize ya hiç gitmediğini ya da bir kez gittiğini söyleyerek, "Manavgat Belediye Başkanı olursam, köylere haftada 3 kez halk otobüsleri göndererek, benim insanlarımın da denize gitmelerini sağlayacağım. Belediye hizmetleri arasında vatandaşların sosyal ihtiyaçlarının da giderilmesi vardn. Biz, insan içerikli, gençlerimizin, kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerini sağlayacak şekilde sosyal projeler gerçekleştireceğiz" dedi. 


Antalya Son Haber 


Geri Dön