19 / 04 / 2024

Rize'de 2 bin 708 konut projesini hayata geçirdik!

Rize'de 2 bin 708 konut projesini hayata geçirdik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah enflasyon tekrar yüzde 6'lara, 7'lere kadar düşecek. Çünkü bize böyle 20, 19, buralarda enflasyon yakışmaz." diye açıklama yaptı. 



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Rize'deki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti. "Has bahçe içinde gülümsün Rize, gönül gözüm, gönül dilimsin Rize, senin yüreğimde ayrı yerin var, baba ocağımsın, ilimsin Rize. Rize, baba ocağım, ana yurdum Rize." sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm hemşehrilerini selamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre tüm ilçeleri de tek tek selamlayan Erdoğan, "Başındaki çemberin dalı var çiçeği yok, ha bu deli gönlümün sizden geçeceği yok. Benim gönlüm Rize'den vazgeçmez, Allah'ın izniyle Rize de bizden vazgeçmez." dedi. 

Son 17 yılda şehre 18 milyar lira yatırım 

Rize'yi sadece derin bir aşkla sevmekle kalmadıklarını, aynı zamanda şehri yatırımlar, hizmet ve eserlerle donattıklarını belirten Erdoğan, son 17 yılda şehre 18 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi. Erdoğan, kendilerinden öncekilerin böyle bir derdinin olmadığını ifade etti.

Rize içme suyu tesislerinde inşaat çalışmalarının bitmek üzere olduğunu aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşa ettiğimiz 56 taşkın koruma tesisiyle Rize şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 15 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. 21 taşkın koruma tesisinde inşaat çalışmaları sürüyor. Rizemiz tabiat turizmi açısından son derece önemli bir potansiyele sahip. Rize'nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için çalışıyoruz. Kaşgar Dağları Milli Parkı'nı yaptığımız tesislerle kullanıma açarak, vatandaşımızı tabiatla buluşturduk. Tunca Vadisi'nde, Handüzü'nde, Hemşin şelalelerinde Isırlık Tabiat Parkı'nda turizmi geliştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bugüne kadar Rize'ye toplamda 2,5 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Son 17 yılda Rize'de Çaykur tarafından 10,6 milyon ton yaş çay alımı karşılığında üreticilerimize yaklaşık 11,3 katrilyon lira ödedik. İnşallah şimdi yeni bir adım atıyor çay bitkisi gen havuzunu oluşturuyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK ve üniversitemizin beraberce yürüteceği bu projeyle en az 2 bin farklı adet gen tipini tarayacak, iki adet gen havuzu oluşturacağız."

689 milyon lira destek

Şehirdeki ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, yaşlılara, engellilere 689 milyon liralık kaynak aktardıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sağlıkta 10'u hastane olmak üzere 28 tesisi şehrimize kazandırdık. Bunlar arasında 400 yataklı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 250 yataklı Rize Devlet Hastanesi de var. Ayrıca, eğer taliplisini bulabilirsek sözümdeyim, Rize'ye inşallah bir de şehir hastanesini ayrıca inşa edeceğiz. Rize'ye kazandıracağımız 12 sağlık tesisinin plan, proje ve ihale çalışmaları devam ediyor. Bu 800 yataklı şehir hastanesi noktasında ön hazırlıklar tamam, bütün mesele şimdi o ihaleye girecek müşteriyi bulmak. İnşallah o bulunduğu anda bismillah diyeceğiz. Çayeli'ne de 50 yataklı devlet hastanesi yapacağız. Rize'de 2 bin 708 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla 74 bin 462 hemşehrimizin sıkıntısını çözdük. Şehir merkezinde ve beldede hizmet verecek toplam 9 atık su arıtma tesisinden 4'ünün yapımı, 5'inin proje çalışmaları devam ediyor." dedi. 


Geri Dön