28 / 03 / 2024

Rusya kendi uzay istasyonunu kuruyor!

Rusya kendi uzay istasyonunu kuruyor!

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak kendi uzay istasyonunu kurmaya hazırlanıyor. Ülke ilk çalışmalarını askeri bir fuarda tanıttı. İşte detaylar...



DÖRT MODÜLLÜ UZAY İSTASYONU...

Rusya, ilk aşamada dört modüllü bir uzay istasyonu fırlatmak istiyor. Daha sonra bu istasyona 2 modül ve bir hizmet platformu daha ekleneceği öngörülüyor.. Uzay istasyonu tam kapasite ile çalışmaya başladığında 4 kozmonot (astronot) ve bilimsel ekipman için yeterli olacağı tahmin ediliyor.

HEDEF 2025

Roscosmos, kurulacak yeni istasyonun Rus kozmonotlarına Dünya’yı izlemek için mevcut durumdan çok daha iyi imkanlar sağlayacağını söylüyor . İstasyonun bazı modülleri için tasarımların tamamlandığını açıklayan uzay ajansı, diğer bölümler üzerindeki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtiyor.

Fırlatmayla ilgili henüz net bir tarih verilmemiş olmasına rağmen uzay istasyonunun ilk aşaması için 2025-26 yılları hedef olarak gösteriliyor.  Eğer bu hedefe ulaşılamazsa 2030 yılına kadar ilk istasyonun aşamalarının tamamlanacağı tahmin ediliyor. İkinci ve son aşamanın ise 2030-35 yılları arasında bitebileceği öngörülüyor. 

iPhone kullananlar dikkat! Apple'dan yeni adım; Artık reklam göstermeye başlayacak!

Merakla beklenen Galaxy Buds 2 Pro'nun Türkiye fiyatı açıklandı!

Bayraktar İHA’lar için yeni yatırım!

 


Geri Dön