29 / 03 / 2024

Sadullah Ergin kimdir?

Sadullah Ergin kimdir?

Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 03 Aralık 2013 tarihindeki AK Parti Grup Toplantısı’nda Antakya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Peki Sadullah Ergin kimdir?



Sadullah Ergin kimdir?

Sadullah Ergin, 6 Temmuz 1964 doğumlu. Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 03 Aralık 2013 tarihindeki AK Parti Grup Toplantısı’nda mevcut AK Partili başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yerine Antakya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Peki Sadullah Ergin kimdir?


Sadullah Ergin biyografi...

Belediye başkan adayı ilan edilen ikinci bakan olan Sadullah Ergin, ilk ve ortaöğrenimini Antakya'da tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 1 yıl okudu.


Daha sonra 1983 yılında  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesine giren Ergin, 1987 yılında mezun oldu. 


Askerlik görevini tamamladıktan sonra Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünde 5 yıl süreyle kurum avukatı olarak çalıştı. 1995'te istifa ederek serbest avukatlığa başladı.


Çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik yaptı. Refah Partisi ve Fazilet Partisinde Hatay İl Başkanı olarak görev yaptı.


1999 yerel seçimlerde Fazilet Partisinden Antakya belediyesi Başkan Adayı olarak seçimlere girdi.Adalet ve Kalkınma Partisinde kurucu İl Başkanı oldu. 


3 Kasım 2002 tarihinde yapılan 22. dönem milletvekili genel seçimlerinde 1.sıradan Hatay milletvekili olarak parlamentoya girdi. Üç dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. 60. Cumhuriyet Hükümetinde Adalet Bakanlığı görevini yürüttü. 61. Cumhuriyet Hükümetinde yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi.


Ergin, Evli ve 4 çocuk babasıdır.





Geri Dön