29 / 03 / 2024

Samsun 19 Mayıs Stadı'nda sona doğru!

Samsun 19 Mayıs Stadı'nda sona doğru!

Samsun'da inşası tamamlanmak üzere olan 33 bin 919 kişilik yeni stadyumda çim serme işlemine başlandı. Samsun Valisi Şahin: "2 ay sonra muhtemelen çimlerin tamamı bitmiş olacak ve saha oynanır hale gelecek" dedi.



Samsun'da yapımı bitme aşamasına gelen 33 bin 919 kişilik 19 Mayıs Stadında çim serme işlemine başlandı. 


Samsun Valisi İbrahim Şahin, Tekkeköy ilçesindeki stadın çim serme işleminin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Samsun'un görkemli stadına kavuştuğunu söyledi.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Şahin, "Çimlerin bir kısmı yolda, tırla geliyor, bir kısmı da gümrükte. Bugün sembolik bir miktar da olsa çimleri sermeye başladık. 2 ay sonra muhtemelen çimlerin tamamı bitmiş olacak ve saha hazır hale gelecek." dedi.


Tribünlerde bazı koltukların eksik olduğunu, stadın yapımına devam edildiğini anlatan Şahin, koltukların TSE garantisi bulunmadığı için iade edildiğini, yeniden üretildiklerini belirtti.


Şahin, stadın birçok özelliği bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Burada radyan ısıtma sistemi var. Bütün izleyicilerimiz bir şekilde ısınacak. Çimlerin korunması için alttan hem soğutma hem ısıtma sistemi var. Bu çimler İtalya'dan geliyor. Localar bulunuyor. Sporcuların soyunup giyindikleri, her takımın özen gösterdiği soyunma odalarını gördük. İçi bitmiş ama özel dizayn gerektirdiği için, Samsunspor'un renklerini taşıması dolayısıyla kırmızı-beyaz bir konsept seçildi. Bu doğrultuda yapılacak. Dış cephe kaplamaları tamamlandı."


- "Bu stada ayrı bir önem veriyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ise Türkiye genelinde 30 stadın yapıldığını, bunların tahmini bütçesinin 1,5 milyar liranın üzerinde olduğunu aktardı.


Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın memleketi olması dolayısıyla stada ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Türk, "Bu projede bir gecikme algısı var ama aynı dönemde başlayan statlarda henüz açtığımız yok. Keşke açabilseydik. Bir Antalya var ama orası da metrekare olarak bu stadın yarısı kadar kapalı alana sahip. Bu proje, üzerinde durulmuş bir proje. Zor bir çatı sistemi var. Zemin ve diğer alanlar tamamen UEFA'nın 'A+' kapsamındaki stadyumlarla aynı değerde. Ben de Samsunluyum, bir sporsever olarak sabırsızlanıyorum ama bu yapılar 3 yılda biten yapılar." değerlendirmesinde bulundu.


Stadı ligin ikinci yarısına yetiştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Türk, bir an önce bitirilmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.


Türk, Samsunspor ve Trabzonspor'un statlarının çimlerini yurt dışından getirdiklerine dikkati çekerek, "Türkiye'de bu kalitede çim kalmadı. Üretmiyoruz değil, kalmadı. Yoğun bir stadyum yapımı ve diğer stadyumların değişimi vardı. 10 gün içinde buranın çiminin serilmesini bitireceğiz." ifadelerini kullandı..


AA


Geri Dön