23 / 04 / 2024

Samsun Ayvacık'a 465 milyon TL'lik yatırım!

Samsun Ayvacık'a 465 milyon TL'lik yatırım!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada “Suyla barışık olmayan asfaltın ömrü de kısa oluyor. Onun için yerli olan beton yol yapımına başladık” dedi.




Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Suyla barışık olmayan asfaltın ömrü de kısa oluyor. Onun için yerli olan beton yol yapımına başladık” dedi.


İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Samsun Valiliği tarafından düzenlenen muhtarlar buluşması toplantılarına Ayvacık İlçesi muhtarları ile devam edildi.

Başkan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Ayvacık’ın  saklı bir cennet, turizmin arayıp da bulamadığı bir yer olduğunu dile getirerek, “16 Mart seçimlerinden sonra İl Özel İdareleri kapatıldı. O zaman 16 Büyükşehir vardı. 14 Büyükşehir daha ilave edildi ve bu belediyelerin tümünde İl Özel İdareleri kapandı ve görevleri de Büyükşehir Belediyelerine devredildi. Biz de yaklaşık bu 3 sene içerisinde Ayvacık’a hizmet etmeye çalışıyoruz. Cumhuriyet dönemi içinde 94 yıldır Ayvacık’a hizmet veren herkesten de Allah razı olsun. Şimdi biz onların bize bıraktığı emaneti devam ettiriyoruz. Biz gelişen, büyüyen zenginleşen daha güçlü bir Türkiye’nin muhtarlarıyız, belediye başkanlarıyız, kaymakamlarıyız. O bakımdan bugün geçmişte yapılandan daha fazlasını yapıp, geçmişte yapılanları da yad etmeliyiz. Köylerimizde beton yol uygulamalarını başlattık. Bölgemiz çok rutubetli bir bölge. Suyla barışık olmayan asfaltın ömrü de kısa oluyor. Su her şeye hayat veriyor, her şeyin dostudur ama su bir şeyin düşmanı o da asfalttır. Asfalt tabiatla de çok barışık bir malzeme değil. Asfaltın malzemesi katran. Yani petrol üretimi sırasında en altta kalan atık bir malzeme. Yani kapının önüne bile yanaştırmazsın. Ama asfaltın talep gördüğünü gören üreticiler başladılar katrana üst üste zam yapmaya. O zaman biz de mecbur muyuz sizden katran almaya dedik ve betona döndük. Beton yerli bir malzeme.” Diye konuştu.

Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak Geçtiğimiz 3 sene içerisinde 35 milyon liralık, SASKİ olarak da 16.5 Milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Geçmişle kıyaslandığında bu gerçekten önemli bir yatırım. Cennet gibi olan Ayvacık’ımızı daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Ayvacık’ın turizm hareketini yükseltmemiz gerekiyor. Burada yapılacak yatırımları teşvik etmemiz gerekiyor. Günübirlik turlarla Ayvacık’a gelen turizmi harekete geçirmemiz lazım. Samsun ve Rusya arasında direk uçak seferlerinin yapılmasını çok önemsiyoruz. Mayıs ayı itibari ile Samsun ile Krasnodar arasında haftada 2 gün uçak seferleri başlıyor. İşte bu uçaklarla günübirlik Samsun’a gelen misafirleri otobüslere bindireceğiz ve Ayvacık’a getireceğiz. Buralarda yatırım yapacaklar, mülk alacaklar. Bunu önemsiyorum.”

Yapılan toplantıya, “Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ayvacık kaymakamı Emre Yeşilbaş, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldılar.



Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön