16 / 04 / 2024

Samsun Gülsan, İstanbul’un Sultanahmet’i gibi olacak!

Samsun Gülsan, İstanbul’un Sultanahmet’i gibi olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin düzenlediği programda genç iş adamları ile bir araya geldi. Yılmaz toplantıda, "Samsun Gülsan, İstanbul’un Sultanahmet’i gibi olacak." dedi




Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin düzenlediği programda genç iş adamları ile bir araya geldi.


ASKON'lu işadamlarına deneyimlerini anlatan, Samsun'da yürütülen projeler ve yapılanlar ile ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, toplantıda Samsun'da Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili sorun var diyenlere de cevap verdi.


Başkan Yılmaz, "Her zaman Organize Sanayi Bölgeleri'nde bedava yer aranır. Ama bedava yer Organize Sanayi Bölgeleri'nde öyle hep peynir ekmek gibi bulunmaz. O bakımdan Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki yer meselesi ile ilgili sorunu problem edip de yatırım yapmıyorum diyen, yerim dar diyerek oynamayan geline benzer. Bugün istediğiniz yerde sanayi bölgesi kurabilirsiniz. Kısacası Samsun'da yer sorunu yok bedavacılık sorunu var" dedi.

GÜLSAN KAFAMA KASAP ÇENGELİ GİBİ TAKILI

İşadamlarının Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili sorduğu bir soruya da yanıt veren Başkan Yılmaz, "Gülsan esnafı kendine yer bulur. Samsun'da yer diye bir sorun yok. Ancak Gülsan Sanayi Sistesi'nin bulunduğu yere şehrimizin ihtiyacı çok fazla var. Gülsan Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanı içinde bir Şerefiye Cami bulunan büyük bir kent park yapmamız lazım. Tıpkı İstanbul'un Sultanahmet'i, Ankara'nın Hacıbayram'ı gibi. Samsun'un böyle bir şeye ihtiyacı var. Gülsan'da bu olacak. Önümüzdeki günlerde kafama kasap çengeli gibi takılı olan şey bu. Bunu yapacağız" dedi.

O MAHALLELERE MODERN ŞEHİRCİLİK DÜZENİ GELECEK

Samsun'da yapılacak Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili olarak da konuşan Başkan Yılmaz, "Diğer bir konu da Anadolu Mahallesi, Zeytinlik Mahallesi ve Hastanebaşı Mahallelerinin dönüşümü. O mahalleleri modern şehircilik anlayışıyla en kısa sürede yeniden dizayn edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ASKON Başkanı Mehmet Furkan Okudan ise, derneğin yaptığı çalışmaları anlattı. Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz ASKON'a yeni üye olan işadamlarına rozetlerini taktı.



Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön