25 / 04 / 2024

Sarıkamış'ta 5.4 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Sarıkamış'ta 5.4 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Kars İli Sarıkamış ilçesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacak. Mülkiyeti Sarıkamış Belediye Başkanlığı'na ait olan 7 adet gayrimenkul toplamda 5 milyon 404 bin 560 TL bedel ile satışa sunuldu. 



Mülkiyeti Sarıkamış Belediye Başkanlığı'na ait olan 7 adet gayrimenkul satışa çıkarıldı.  Kars İli Sarıkamış ilçesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacak. Satışa konu olan gayrimenkuller için toplamda 5 milyon 404 bin 560 TL bedel isteniyor. 

Sarıkamış Belediye Başkanlığından:

I - GENEL ŞARTLAR

MADDE 1. İHALE KONUSU ve ŞEKLİ

1 - Kars İli Sarıkamış ilçesinde bulunan gayrimenkuller 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale ile satılacaktır.

SARIKAMIŞ İLÇESİ SATIŞI YAPILACAK GAYRİMENKULLER

Sarıkamış ta 5.4 milyon TL ye satılık 7 gayrimenkul!

Yukarıda tapu kaydı, niteliği, diğer özellikleri, muhammen satış bedelleri belirtilen Sarıkamış Belediyesine ait gayrimenkuller Sarıkamış Belediyesi Başkanlığınca 07/06/2018 tarihine tesadüf eden Perşembe günü saat 14.00’de Sarıkamış Belediyesi Meclis Salonunda yapılacak ihale ile satılacaktır.

İstekliler, ihaleye ilişkin bilgileri Sarıkamış Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden görebilir ve taşınmaz mal satış şartnamesini 100,00- TL (Yüz Türk Lirası) ücret karşılığında satın alabilirler.

MADDE 2 - MUHAMMEN BEDEL, GEÇİCİ TEMİNAT MİKTARLARI VE ÖDEME

Taşınmazların muhammen satış bedelleri yukarıda madde 1’de gösterilmiştir. İstekliler söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesine katılabilmek için satın alacakları taşınmazların muhammen bedelinin en az %3’ü (yüzde üç) nispetinde geçici teminatı nakden veya teminat mektubu ile yatırmak zorundadır. Satılan taşınmazın toplam teklif edilen bedelinin % 50’si ihale tarihinden itibaren 15 gün içerisinde peşin tahsil edilecektir. Geri kalan % 50’si ihale tarihinden itibaren 30 gün içerisinde peşin tahsil edilecektir.

MADDE 3 - İHALEYE KATILMA ŞARTLARI

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanunda açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak şarttır.

İhaleye iştirak edecekler bedeli karşılığında şartname satın almak zorundadır.

MADDE 4 - İHALE DOSYASINDA ARANACAK BELGELER

A) Açık İhale

İsteklilerin ihaleye katılımında tanzim edilecek İhale Dosyasında aranacak belgeler şunlardır:

1) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi,(Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)

2) Geçici Teminat bedeli makbuzu veya Teminat Mektubu

3) Gerçek kişiler için Nüfus cüzdanı sureti (Nüfus müdürlüğünden)

4) Gerçek kişiler için Yerleşim Belgesi (Nüfus müdürlüğünden)

5) Gerçek kişiler için İmza sirküsü (Noterden) ve vekâleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekâletname,

6) Tüzel kişi olması halinde, Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi) ve Kayıtlı olduğu Vergi Dairesi kaydı ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli belge ve imza sirküleri

7) Şartname alındı makbuzu.

B) Kapalı Teklif Usulü İhale

İsteklilerin ihaleye katılımında tanzim edilecek İhale Dosyasında aranacak belgeler şunlardır:

1) Teklif Mektubu (Şartname eklerinde örneği mevcut),

2) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi, (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)

3) Geçici Teminat bedeli makbuzu veya Teminat Mektubu

4) Gerçek kişiler için Nüfus cüzdanı sureti (Nüfus müdürlüğünden)

5) Gerçek kişiler için Yerleşim Belgesi (Nüfus müdürlüğünden)

6) Gerçek kişiler için İmza sirküsü (Noterden) ve vekâleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekâletname,

7) Tüzel kişi olması halinde, Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi) ve Kayıtlı olduğu Vergi Dairesi kaydı ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli belge ve imza sirküleri

8) Şartname alındı makbuzu.

MADDE 5 - İDARENİN YETKİSİ

İhale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta tamamen serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez. İhalenin yapılmamasına karar verilmesi halinde, istekilerden alınan geçici teminatlar iade edilecektir.

MADDE 6 - HARÇ ve GİDERLER

İhale ile ilgili olarak her türlü vergi, resim, harçları ve diğer giderleri ödemek, müşteriye aittir.


Geri Dön