29 / 03 / 2024

Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!

Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) üst düzey bankacılarla toplantı yaptı. Toplantıda bankacılar belki de ilk kez dü­zenlemelerde yumuşama talep­lerine TCMB’den olumlu geri dönüş aldı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) üst düzey bankacılarla yaptığı toplantıda, Kur Ko­rumalı Mevduat (KKM) öncelikli olmak üzere, son zamanlarda uygulanan birçok dü­zenleme ile sektörde meydana gelen problemler gündeme gelirken; bankacılar belki de ilk defa dü­zenlemeler konusunda TCMB’den yumuşama sinyali aldı.

 Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!

dunya.com'un haberine göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcı­sı Taha Çakmak ve bankaların hazineden sorumlu genel mü­dür yardımcıları salı günü ak­şam saatlerinde bir toplantı yaptı. Toplantıda genel değerlendir­me gerçekleştirilirken, bankacılık sek­törünün istekleri de masaya geldi. Katılımcılar gelecek haftada benzer toplantıların daha üst düzeyde sürebileceğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak görüş bildiren toplam üç bankacı da "istişare ile devam edilmeli", "seçim ön­cesi verilen ilave kararlar yumu­şatılabilir", "son zamanlarda sis­temden artan döviz çıkışının geri dönüşü için de hazırlık ve teşvik düzenlemesi gerçekleştirilmeli" gibi birçok örnekte isteklerine "ne­den olmasın, üzerinde çalışa­lım" cevabını aldıklarını aktardı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön