26 / 04 / 2024

Şehit Özgür Gümüş'ün inşaat halindeki evi yardımlarla tamamlandı!

Şehit Özgür Gümüş'ün inşaat halindeki evi yardımlarla tamamlandı!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Diyarbakır'da şehit düşen polis memuru Özgür Gümüş'ün, 15 yıldır inşaat halinde duran ve yapılan yardımlarla tamamlanan evini ziyaret etti.



Vali Çiçek, Ergani ilçesinde 12 Ekim 2015'te zırhlı araçtaki silahın kazara ateş alması sonucu şehit olan Gümüş için Fethiye ilçesinin Çamköy Mahallesi'nde düzenlenen mevlide katıldı.


Çiçek, daha sonra AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve öteki ilgililerle şehidin evini ziyaret etti.


Şehidin eşyalarının bulunduğu odayı gezen Çiçek, şehidin babası İsmail, eşi Nalan, 8 yaşındaki kızı Ayşe ve 3 yaşındaki oğlu Yusuf Gümüş ile bir süre sohbet etti.


Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin geçmişten bu yana şehidini kalbinde taşıdığını söyledi.


Burada önem teşkil edenin, şehidin emaneti olan başta vatanı, bayrağı ve yakınlarının sahiplenmesi olduğunu belirten Çiçek, "Özgür kardeşimiz bu vatan için şehit oldu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Biz şehidimizin evinin yapılması konusunda destek olalım istedik. En önemlisi de burada yaşayan vatandaşlarımızın şehitlerine sahip çıkarak evin yapılmasına katkı sunmaları" dedi. 


Vali Çiçek, inşaatı tamamlanan evde şehidin 2 çocuğunun huzurlu bir şekilde yaşayıp, büyüyeceğini sözlerine ekledi. 


Milletvekili Özyer ise ülkede insanlar huzurlu şekilde yaşayabiliyorlarsa bunun şehitler sayesinde olduğunu dile getirdi. 


Şehitlere büyük bir minnet borçları olduğunu kaydeden Özyer, bu milletin bedeller ödeyerek bu vatana sahip çıktıklarını, bundan sonra da her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını ifade etti. 


Anadolu'nun nüfusu 13 milyon iken Çanakkale'de 250 bin şehit verilerek dünyaya karşı büyük bir zafer kazanıldığını hatırlatan Özyer, şöyle konuştu: 


"Bugün maalesef dış güçlerin etkisiyle ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Şuna inanıyoruz ki bu millet hiçbir zaman bir terör örgütüne pabuç bırakmayacaktır. Hükümetimiz bu konuda kararlı. Güney Doğu'da operasyonlarımız yoğun şekilde devam ediyor. Bu ülke içinde devletin egemenliği dışında bir egemenlik kurulması mümkün olamaz. En ufak bir toprak parçası bu ülkede bölünemez. Devletimiz de milletimiz de bu konuda kararlı. Ateş düştüğü yeri yakıyor canlarımız yanıyor üzülüyoruz ama onların sayesinde ülkemizde özgürce yaşayabiliyoruz. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." 


Daha sonra, Vali Çiçek ve beraberindekiler şehit çocuklarına hediye verdi.


AA


Geri Dön