24 / 04 / 2024

Şekib Avdagiç'ten kira desteği açıklaması!

Şekib Avdagiç'ten kira desteği açıklaması!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Faaliyetleri durdurulan veya faaliyetleri kısıtlanan işletmeler başta olmak üzere kiracı durumunda olan tüm işletmelerimize kira bedelleri tutarında faizsiz veya düşük maliyetli kredi desteği sunulabilir" dedi.



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İTO’nun yeni yılda reel sektöre yönelik "Anti-COVID 2021" önerilerini açıkladı.

2021'in koronavirüsün ve aşılı insanların birlikte yaşayacağı bir yıl olacağını belirten Avdagiç, "İş dünyası olarak 2021’de umutlarımızı tek başına aşıya bağlamadık. Virüs nasıl mutasyona uğruyorsa, 2021’de biz de iş yapış şeklimizi aynı hızla değiştireceğiz. Yeni dünyada güçlü pozisyon alacağız." diye konuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avdagiç, "Anti-COVID 2021 önerileri" şeklinde adlandırdığı ve özel sektöre dayanıklılık katacağına dikkat çektiği önerilerini şu şekilde açıkladı: 

"Sosyal izolasyon kuralları gereği kamunun kararı ile kapalı olmasına karar verilen ve İstanbul’da 20 bin civarında bulunan müessesenin kapalı kaldıkları dönem için beyanname verme, bildirim ve ödeme gibi vergisel yükümlülüklerinin askıya alınması özel sektör için değerli bir destek olacaktır. Ayrıca bu işletmelere bir evvelki vergi döneminde beyan edilen kar tutarında faizsiz kredi desteği verilmesinin de adeta bir ‘yokuş kalkış desteği’ vazifesi göreceği kanaatindeyiz. Diğer yandan kapanan ya da önemli bir ciro kaybına uğrayan işletmelerimizin kredi borçlarının yeniden yapılandırılarak faizsiz olarak ertelenmesi de 2021 için tüm gücümüzle istihdam ve üretimi koruma kabiliyeti getirecektir. Genelge ile faaliyetleri durdurulan veya faaliyetleri kısıtlanan işletmeler başta olmak üzere kiracı durumunda olan tüm işletmelerimize kira bedelleri tutarında faizsiz veya düşük maliyetli kredi desteği sunulabilir. Ayrıca bir süre için kira stopaj oranının sıfıra indirilmesi de kayda değer bir destek sağlayacaktır."

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!


Geri Dön