25 / 04 / 2024

Şenol Babuşçu kötü haberi verdi! Benzin ve motorin fiyatları...

Şenol Babuşçu kötü haberi verdi! Benzin ve motorin fiyatları...

Ziraat Bankası eski Genel Müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, benzin ve motorin fiyatlarının akıbetine ilişkin araç sahiplerini daha da üzecek yorumlarda bulundu.



"Benzin ve motorine yapılan zamlar iki unsur ile alakalı. Birincisi küresel petrol fiyatları, ikincisi ise ülkedeki dolar kuru. Dünyada petrol fiyatları yukarı yönlü tırmanışını sürdürecek. Bununla birlikte ülkemizde dolar kurunun da mutlaka yukarı yönü çıkacağını düşünüyorum. Ve dolayısıyla elbette motorin ve benzin fiyatları da artış göstermeye devam edecek.

Görüldüğü üzere enflasyonu kontrol altına alma gibi bir kaygıları yok. AK Parti hükümeti seyir halinde. En son Maliye Bakanı Nureddin Nebati, aralık ayı ile birlikte enflasyonun düşeceğini belirtmiş ancak daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun 2023 Şubat ve Mart'tan itibaren düşeceğini açıkladı.

Şenol Babuşçu kötü haberi verdi! Benzin ve motorin fiyatları...

Yani enflasyonla mücadele falan edilmiyor. Merkez Bankası, ülkede enflasyonla mücadele etmekle görevli en önemli kurum. Merkez Bankası'nın dördüncü maddesinde açık olarak belirtilmiştir:

'Merkez Bankası'nın temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır.'

Ancak görünen o ki fiyat istikrarının sağlanmasına yönelik hiçbir adım atılmıyor. Enflasyonla da kesinlikle mücadele edilmiyor. Merkez Bankası'nın elini kolunu bağlamış vaziyetteler. Banka, en önemli enflasyona karşı mücadele aracı olan politika faizini kullanamıyor, bu konuda  etkisizleştirilmiş."

Editörün Notu: Bu haber 20 Haziran 2022, saat 23.03'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 33 kuruş, euro 18 lira 24 kuruş, altının gramı ise bin 24 lira 13 kuruş değerindedir.

Dünyaca ünlü isimden altın yatırımcılarına müjde

Beste Naz Süllü'den kripto para yatırımcılarına çok önemli uyarı!

Asgari ücret yeni zamla 5 bin TL'mi olacak? Selçuk Geçer'den flaş yorum


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön