27 / 04 / 2024

Şerefiye hesaplama!

Şerefiye hesaplama!

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki faktör şerefiye değeri olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye hesaplama için haberimize giriş yapabilirsiniz...



Şerefiye hesaplama!

Şerefiye değeri, bir konut sitesinde ya da aynı çatı altında yer alan ve aynı özelliklere sahip olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki etken olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye neye göre ve nasıl hesaplanır diyorsanız, hemen şerefiye hesaplama ları ile ilgili sorularınızı yanıtlayalım.


Şerefiye hesaplama larında baz alınan bazı kriterler bulunuyor. Bu kriterler, dairelerin özelliklerinin aynı olmasına karşın, daireye değer katan nitelik taşıyor. Örneğin dairenin manzaraya bakması, güneş ışığını alması, cephesi gibi özellikleri şerefiye değerini etkiliyor. Dolayısı ile aynı özelliklere sahip dairelerin bedellerinde de farklılık meydana geliyor.


Şerefiye kriterleri..

* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı..


Şerefiye hesaplama..

Şerefiye hesaplama ları Sistem Sayim programına bazı gerekli verilerin kaydedilmesi sonucu yapılıyor. Bütün verilerin toplanması sonucu, program dairenin şerefiye farkı ortaya çıkıyor. Gerekli veriler:


* Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı

* Parsellerin kaydı

* Bloklara ait Bilgi Kaydı

* Blokta bulunan yönlere ait veri kaydı 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön