18 / 04 / 2024

Sıfır konutta faiz fırsatı!

Sıfır konutta faiz fırsatı!

Bankaların konut kredisi faiz oranları düşmeye devam ediyor. Sıfır konut kredisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Peki sıfır konut kredisinde güncel faiz oranları ne kadar? Yüzde 0.79 faizli konut kredisi şartları neler? İşte tüm merak edilenler...



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın müjde vermesiyle Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank yeni yıl itibariyle sıfır konutlar için faiz oranlarını yüzde 79'a düşürdü. Kampanya sonrasında vatandaşlar sıfır konut kredisine akın etti. Güncel olarak dört kamu bankası konut üreticisi müteahhit veya yüklenici firma tarafından ilk kez satışa konu edilen sıfır konutlardan satın alacak müşterilerine aylık 0.79 faiz oranıyla konut kredisi veriyor. 1.000.000 TL’ye kadar yüzde 0,79 faiz oranı ile üzerinde olan tutarlardaki talepler için ise aylık yüzde 0,99 faiz oranları ile kredi kullandırıyor. Aynı zamanda azami olarak 15 yıla denk vade süresi uygulanıyor.

Projede yüzde 75 şartı

Sıfır konut projelerine kredi çıkabilmesi için projenin yüzde 75’inin tamamlamış olması şartı bulunuyor. Tamamlanan projelerin satışında da kullanılan kredi konut değerinin en fazla yüzde 80’ine kadar kullanılabiliyor.

500 bin TL'ye 5 bin 200 TL'lik ödeme

Kamu bankalarından sıfır konut için 500.000 TL tutarda ve 15 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 5.200 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi de 938.700 TL’ ye karşılık geliyor.

KONUT KREDİSİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Başvuru Formu,
- Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,
- Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,
- Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,
- Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,
- Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,
- Şubece talep edilebilecek diğer belgeler.

Sıfır konut kredisine 10 günde 14 bin başvuru!

En düşük konut kredisi hangi bankada 2020?

0.79 faizli sıfır konut kredisi şartları neler?
 


Geri Dön