25 / 04 / 2024

Sıfır konutta faiz indiriminin tüm detayları!

Sıfır konutta faiz indiriminin tüm detayları!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında kamu bankaları da kredi faiz oranlarında indirim yapıyor. Sıfır konutlar için kredi faiz oranları 1 milyon TL tutarı için yüzde 1.20'ye inecek. 



Kamu bankaları kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 100 baz puana kadar oranlarda indirim gerçekleştirdi. Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre; Kamu bankaları, kurumsal kredi faiz oranlarında 100 baz puana kadar indirim gerçekleştirdi. Konut kredilerinde de indirim gerçekleştirdi, kamu bankaları, sıfır konutlar için kredi faiz oranlarını, 1 milyon lira altı tutarlarda yüzde 1.20’ye, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise yüzde 1.29’a indirdi. 

Sıfır konutta faiz indiriminin tüm detayları!

Merkez Bankası (MB), Eylül ayında başlattığı politika faizinde indirim sürecini Kasım ayında da sürdürdü. 23 Eylül tarihinde politika faizi yüzde 19’dan yüzde 18’e, 21 Ekim’de yüzde 16’ya ve son toplantıda da yüzde 15’e düşürdü. Kamu bankalarında indirim başlamadan önce 1 milyon TL'nin altında genellikle uygulanan faiz alan yüzde 1.37, 1 milyon lira ve üstü kredilerde uygulanan aylık faiz yüzde 1.41 seviyesinde. Kamu bankaları kredi faizlerindeki ilk indirimleri 25 Ekim tarihinde gerçekleştirdi. Konut kredileri faiz oranları 1 milyon lira TL tutarlarda yüzde 1.29, 1 milyon lira üzerindeki tutarlarda yüzde 1.34’e indirilmişti. 

Merkez Bankası’nın perşembe günü yaptığı toplantı sonrasında dün de kamu bankalarından karar geldi. Kamu bankaları sıfır konutlar için kredi faiz oranlarını 1 milyon lira TL için yüzde 1.20’ye, 1 milyon lira üstü için de yüzde 1.29’a indirdi. 

Sıfır konutta faiz indiriminin tüm detayları!

ORTALAMA FAİZDE DURUM NE OLDU?

Para Politikası Kurulu (PPK) eylül ayından itibaren politika faizinde 4 puanlık indirim gerçekleştirdi. Merkez Bankası’nın bankalar tarafından açılan kredilere uygulanan ağırlıklı ortalama faiz verilerine göre ticari kredilerde ortalama faiz 3 Eylül tarihinde yüzde 21.62 seviyesinde. 

 

Kamu bankaları kredi faiz oranlarını düşürdü.

Yorumu: Düşürse ne olacak ki? Sonuçta eve de arabaya da gelen zam düşen faizden çok daha fazla. Olan vatandaşa oluyor.

— Tebernüş Kireçci (@TebernKireci1) November 19, 2021

 

Kamu bankaları konut kredisi faizlerini yüzde 1.20'ye indirdi!


Geri Dön