19 / 04 / 2024

Sitelerdeki yüksek aidatlar mafyanın radarında!

Sitelerdeki yüksek aidatlar mafyanın radarında!

Site aidatları kimi zaman ev kira tutarlarına kadar ulaşabiliyor. Bu durum illegal örgütlerin de dikkatini çekti. Site yönetimlerine bir şekilde dahil olan bu mafyavari örgütler hem haksız kazanç sağlıyor hem de site sakinlerini rahatsız ediyor.



Kimi siteler 500 kimi siteler aylık 1500-2000 TL aidat istiyor. Aylık gelirleri milyon TL'lerle belirtilen sitelerin bu kazançları illegal örgütlerin de dikkatını çekti. CNN Türk’ten Mücahit Topçu ve Caner Emre Kınacı'nın haberine göre; site yönetimlerine bir şekilde dahil olan bu mafyavari örgütler hem haksız kazanç sağlıyor hem de site sakinlerinde rahatsızlığa neden oluyor. Site yöneticileri kendilerine koruma tutmak zorunda kalıyor. 

Bu mafyavari örgütler, en ufak ağzınızı açtığınızda tepenize biniyorlar. Seçimlerde can güvenliği sağlanamıyor. 

Sitelerdeki yüksek aidatlar mafyanın radarında!

PARA TOPLAYIP FATURALARI ÖDEMİYORLAR

Site sakinlerinin açıklamaları şaşkınlık yaratıyor. İşte o açıklamalar:

"Yönetim faturaları topluyor. Bizden İGDAŞ’tan tutun İSKİ de kaçak durumunda. İGDAŞ geldi sitenin gazını kesti. Mutlaka kanunla yönetilmesi gerekiyor. Biz 10 kişilik apartman kanunu ile yönetildiğimiz için böyle oluyor. Site yönetimine gelen bir daha bırakmıyor, bıraktıramıyorsunuz."

Sitelerdeki yüksek aidatlar mafyanın radarında!

GÖREVİ BIRAKMIYORLAR

Kentsel Tesis Yönetim Dernek Başkanı Suat Sandalcı, kat mülkiyet kanunun da değişiklik yapılması için bakanlıklar ile görüşüldüğünü dile getirdi. Bir yönetici yönetimi devraldığı an, yıllarca orada yöneticilik yapmak için uygun bulunmayacak. Bu şahıs görevi yaptıktan soran yöneticiliği başka birine ya da profesyonel yapı yönetimine devredecek.

Site sakinleri bir an önce sorunlarının çözülmesini istiyor.

İstanbul'da aidatlar cep yakıyor!

Milyonlarca Euro'luk sitede aidat krizi!


Geri Dön