28 / 03 / 2024

Son dakika! Altın yasağı geldi! Neler oluyor?

Son dakika! Altın yasağı geldi! Neler oluyor?

Son dakika haberine göre 4 ülkeden altın yasağı geldi. Kanada, İngiltere, ABD, ve Japonya, Ukrayna'ya savaş açan Rusya'dan altın ithalatını yasaklama kararı aldı. İşte ayrıntılar...



İngiltere, bu kararla özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i destekleyen oligarkların hedef alındığını duyurdu.

Euronews'in haberine göre İngiltere hükümeti, dört ülkenin aldığı kararın kısa süre içinde hayata geçirileceğini ve Rusya'dan yeni çıkarılan veya rafine edilmiş altın alımının durdurulacağını duyurdu.

Son dakika! Altın yasağı geldi! Neler oluyor?

Bu 4 ülkenin ortak kararı, bugün Almanya'da başlayacak G-7 zirvesi öncesi kamuoyuna açıklandı. Rusya'nın altın ihracatı geçen yıl 15,45 milyar dolara ulaştı. Zengin Rusların son zamanlarda Batı yaptırımlarının mali etkisini azaltmak için külçe satın aldıkları biliniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön