25 / 04 / 2024

Son dakika! Eşi vefat eden kadına 300 bin liralık konut desteği! Bakan Yanık duyurdu!

Son dakika! Eşi vefat eden kadına 300 bin liralık konut desteği! Bakan Yanık duyurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapmış olduğu son dakika açıklaması ile eşi vefat etmiş sosyal yardım yararlanıcısı olan kadınlara yönelik yeni bir desteği hayata geçireceklerini bildirdi. İşte detaylar…



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek  Programı neticesinde 2 bin 23 adet konut temin edeceklerini ve bununlar birlikte toplam olarak 607 milyon Türk Lirası bütçe ile hane başına 300 bin Türk Lirası destek verileceğini bildirdi.

Bakan Yanık, konut projesinin kapsamı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunurken, söz konusu olan destekten eşi vefat etmiş olan ve 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip olan sosyal yardım yararlanıcısı kadınların faydalanabileceğini açıkladı.

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı neticesinde belediyeler ve illerdeki hayırseverler ile birlikte iş birliği içerisinde olacaklarını ifade eden Bakan Yanık, detayları şu şekilde açıkladı:

“Eşi vefat etmiş ve sosyal yardım yararlanıcısı kadınlarımıza yönelik olarak konut projesini hayata geçiriyoruz. Desteğimizi konut yapımı ya da satın alma şeklinde iki farklı yöntem ile gerçekleştireceğiz. Konutlar 80 metrekare olacak şekilde yapılacak. Konutların satın alınması durumunda da bu özelliğe yakın olanlar tercih edilecek. Bakanlık olarak ise konut başına 300 bin Türk Lirası destek verirken, ihtiyaç duyulan kaynak belediyeler ve bununla birlikte hayırseverler tarafından karşılanacak. Konutların mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın (SYDV) olmuş olacak. Hak sahiplerine bedelsiz kullanım hakkı sağlayacağız.”

Son dakika! Eşi vefat eden kadına 300 bin liralık konut desteği! Bakan Yanık duyurdu!


Geri Dön