25 / 04 / 2024

Son dakika! EYT nihayet Meclis’e sunuldu! AK Parti’den peş peşe 4 madde açıklaması geldi!

Son dakika! EYT nihayet Meclis’e sunuldu! AK Parti’den peş peşe 4 madde açıklaması geldi!

Bu sene emekli olacaklarla birlikte yaklaşık 4 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili nihai haber nihayet geldi ve düzenleme TBMM’ye sunulurken, AK Parti’den de çok önemli açıklamalar peş peşe geldi.



“500 LİRALIK DESTEKLEMEYİ DEVLET ÜSTLENİYOR”

-İkinci olarak da sosyal güvenlik destek primini getiriyoruz. Böylece 5 puan işyerlerine her bir çalışan emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içerisinde tekrar işe başlama durumunda olanlarla ilgili yaklaşık 500 TL’lik desteklemeyi devletimiz üstleniyor. Bununla yüzde 5 oranında bir destek söz konusu olmuş oluyor.

-Üçüncü olarak da taşeron olarak bilinen ve yaptığımız düzenlemeyle işçi statüsüne geçen tüm yüzbinlerce arkadaşımızla ilgili düzenleme yapıyoruz.

Son dakika! EYT nihayet Meclis’e sunuldu! AK Parti’den peş peşe 4 madde açıklaması geldi!

“HAFTAYA ÇARŞAMBA KANUNLAŞMASINI ÖNGÖRÜYORUZ”

-Emekliliğe hak kazanan, taşerondan işçi kadrosuna geçen arkadaşlarımız için isterse emekli olabilme, isterse kendi yerlerinde çalışabilme hakkını sağlıyoruz. Böylelikle zorunlu emekliliği bu kanun kapsamında ortadan kaldırmış oluyoruz.

-EYT teklifini, bu hafta Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşmeyi planlıyor ve en geç haftaya Salı ya da  Çarşamba günü yasalaşmasını öngörüyoruz.

İLK MAAŞLAR MARTTA

-EYT’nin şubatta yürürlüğe girmesini, martta da ilk maaşların alınmasını öngörüyoruz.

-EYT’lilerin daha az maaş alacağı ve farklı statüde olacağı doğru değil asparagastır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön