25 / 04 / 2024

Staj yapacak öğrencilere müjde gibi ücret haberi

Staj yapacak öğrencilere müjde gibi ücret haberi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok lise ve üniversite öğrencisi de staj yapmaya hazırlanıyor. Asgari ücrete gelen zamların ardından staj ücretlerine de zam yapılması öğrencileri bir nebze olsun sevindirdi.



STAJ DÖNEMİ BAŞLADI

Bilindiği üzere Temmuz ve Ağustus ayları genel olarak staj ayları olarak biliniyor. İşletmelere staja giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni asgari ücretle yükselecek. Bu rakam 20'den az çalışanı olan iş yerlerinde 825 lira, 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinde 1650 lira olarak uygulanacak.

Bunların dışında, yeni asgari ücret rakamıyla askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemin rakamları da değişti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön