26 / 04 / 2024

Tahıl koridorundan 2,5 milyon ton tahıl geçti! Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi..

Tahıl koridorundan 2,5 milyon ton tahıl geçti! Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi..

Rusya ve Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan "gıda krizi" riskinin ortadan kaldırılmasına ilişkin Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan "tahıl koridoru"ndan bugüne kadar 105 gemi geçti, taşınan tahıl miktarı 2 milyon 500 bin ton civarına yakınlaştı. Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı?



Türkiye'nin yoğun diplomatik gayretleri sonucu Temmuz'da  Birleşmiş Milletler (BM) ile koordineli olarak İstanbul’da tahıl ürünlerinin güvenli transferi için kurulan "Müşterek Koordinasyon Merkezi" faaliyetlerine devam ediyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ilgili taraflarla yaptığı görüşmeler ve Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin yoğun çalışmaları neticesinde tahıl yüklü ilk geminin 1 Ağustos tarihinde Odessa Limanı'ndan hareket etmesinden sonra tahıl sevkiyatı tam gaz devam ediyor.

Tahıl koridorundan 2,5 milyon ton tahıl geçti! Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi.. 

Ukrayna limanlarından dün itibarıyla ayrılan gemi sayısı 105'i bulurken, sevkiyatı yapılan buğday, mısır, arpa gibi tahıl ürünlerinin miktarı 2 milyon 500 bin ton civarına yakınlaştı. krayna limanlarından tahıl yükü ile ayrılan gemilerden 39'unun belirlenen limanlara intikali yapıldı. 

Söz konusu gemilerden 21'i Türkiye'deki limanlara gelirken; Mısır ve İtalya limanlarına 4'er, Romanya'daki limanlara ise 3 gemi gittiği belirtildi. Varılan mutabakat kapsamında Ukrayna limanlarından ayrılan gemiler, Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından takip edilirken kontrolleri de İstanbul'da yapılıyor. 

Peki bugün buğday, arpa, mısır fiyatları kaç Türk Lirası oldu? Buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön