25 / 04 / 2024

Tapu harcı 2013!

Tapu harcı 2013!

Tapu müdürlüklerinde alınan hizmet karşılığında, devlet tarafından bir bedel ödenmesi isteniyor. Tapu harcı olarak nitelendirilen bu bedel ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte tapu harcı 2013..



Tapu harcı 2013!

Hem söz konusu alım-satım işleminin alıcı ve satıcısından talep edilen tapu harcı 2013, yapılan düzenlemelere göre binde 20 oranında belirlendi. Buna göre satışa konu olan gayrimenkuller üzerinden binde 20 oranında hem alıcı, hem de satıcı tapu harcını ayrı ayrı ödüyor.


Tapu harcının ödenmemesi halinde işlem tamamlanamıyor. Harcın eksik ödenmesi ya da satış bedelinin gerçek satış bedelinden daha az gösterilip, buna bağlı olarak yine harcın eksik ödenmesi halinde ise ilgili kişilere üç katı tapu harcı cezası uygulanıyor.


Tapu harcı pişmanlık dilekçesi..

Tapu harcınızın eksik yatırılması durumlarında cezalı duruma düşmek istemiyorsanız, vergi dairelerine gidip harcınızı eksik yatırdığınızı, ödenmeyen kısmı da ödemek istediğinizi tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile bildirebilirsiniz.


Tapu harcı uzlaşma..

Tapu harcının eksik ödenmesi durumlarında ilgili kimsenin tapu harcı uzlaşma dilekçesi vermesi, kişiyi yüklü faizden ödemekten kurtarabiliyor.


Tapu harcı 2013 hesaplama örnekleri..

* 500 bin TL'lik gayrimenkul için 10 bin TL,

* 400 bin TL'lik gayrimenkul için 8 bin TL,

* 300 bin TL'lik gayrimenkul için 6 bin TL,

* 200 bin TL'lik gayrimenkul için 4 bin TL,

* 100 bin TL'lik gayrimenkul için ise 2 bin TL tapu harcı ödenir.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön