29 / 03 / 2024

tapu harcı nedir

tapu harcı nedir

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Tapu masrafı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren konulardan biri olan tapu harcı internet üzerinden sık sık araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, tapu masrafı ne kadar? Tapu masrafını kim öder? İşte detaylar...

Konut alırken bu masraflara dikkat edin!

Ev almak için artık konut kredisi kullanılıyor. Ancak konut kredisi ile ev alırken ekstra masraflar ortaya çıkabilir. Peki bu masraflar nelerdir? 

Ev alıp satacaklar dikkat!

Gayrimenkul alıp satarken ödememiz gereken bazı bedeller oluyor. Bunlardan birisi de tapu harcı. Peki tapu harcı nedir?

2016 tapu harcı ne kadar oldu?

Gayrimenkul alım­ satım işlemlerinde hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tapu harcı alınır. 2016 yılı için tapu harç bedeli hem alıcıdan hem satıcıdan tahsil edilmek üzere gayrimenkülün değerinin yüzde 2'sidir.

Tapu harcı 2015 ne kadar?

Gayrimenkul alım satım işlemelerinde,ödenmesi gereken hizmet bedeli olarak karşımıza çıkan bedele tapu harcı deniyor. Peki, tapu harcı 2015 ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte, tapu harcı pişmanlık beyanı örneği!

Tapu alım satım harcı 2015!

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi tapu kütüğüne kayıtlı taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde gerçekleşiyor. İşlem için tapude harç ödeniyor. Peki, tapu alım satım harcı 2015 ne kadar?

Tapu harcı hesaplama!

Taşınmaz malını elden çıkaran kimselerin satış işlemini gerçekleştirmeleri için alıcısı ile birlikte tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. Peki, harç ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama formülü...

Maliye Bakanlığı'ndan eksik tapu harcına ceza!

Son 5 yıldaki emlak satışını araştıran Maliye, eksik tapu harcı ödedikleri tespit edilenleri vergi dairelerine davet etti. Yeniden hesaplanan harçlar, 5 yıllık gecikme cezası ile tahsil ediliyor.

Tapu harcıyla ilgili bilinmesi gerekenler!

Tüm aşamalar hakkında doğru bilgiye ulaşmak, maliyetlerinizi doğru hesaplayıp zarar etmemeniz adına çok önemli. Tapu harcı ve konut alım satımında oluşabilecek diğer vergiler işte şunlar...

Tapu harcında satış mı, bağış mı?

100 bin liralık bir gayrimenkul satılırken, alıcı ve satıcı 2'şer bin lira ödüyor, aynı mülkün bağışından ise 6 bin 831 lira harç alınıyor Son yıllarda gayrimenkulün el değiştirmesi sırasında "Satış mı, bağış mı?" karmaşası yaşanıyor...

Tapu alım satım harcı!

Tapu alım satım harcı bir tür vergi olarak alınıyor. Tapu alım satım harcını gayrimenkulü alan ve satan kişilerden belli bir oranda tahsil ediliyor. 2013 yılında yapılan bir düzenlemeyle bu harçta indirime gidilmiştir...

Tapu harcı 2013!

Tapu müdürlüklerinde alınan hizmet karşılığında, devlet tarafından bir bedel ödenmesi isteniyor. Tapu harcı olarak nitelendirilen bu bedel ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte tapu harcı 2013..

Tapu harcı ne demektir?

Devlet verdiği hizmetlerin karşılığında, ödenek olarak harç ister. Gayrimenkul alım-satım hizmetinde de buna bağlı olarak tapu harcının ödenmesi isteniyor. Tapu harcı ne demektir, ayrıntıları...

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

2020 tapu harcı geliri ne kadar?

Alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen tapu harcı nedir? Tapu harcını kim öder? 2020 tapu harcı geliri ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcı nedir, kim öder?

Tapu harcı gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında ödenir. Peki tapu masrafı ne kadar? Tapu masrafını kim öder? İşte detaylar...

2019 tapu harcı geliri ne kadar?

Alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen tapu harcı nedir? Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı geliri ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları!

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında ödenen tapu harcı hakkında merak edilen tüm detaylar sizler için araştırıldı. Tapu harcı nedir? Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları...

Tapu harcı nedir, nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satış işlemleri için alıcı ve satıcı devlete harç ödüyor. Tapu harcının ne kadar olduğunu ve ne zaman ödeneceğini milyonlarca vatandaş araştırmaya başladı.

Tapu harcının ölçüsü 2017!

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harcının ölçüsü 2017 nedir?

Tapu harcının eksik ödenmesi 2017!

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin yapılması halinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harcı eksik ödeyenlerin tespiti halinde ise belli masraflar ödeniyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi 2017 cezası nedir?

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

Gayrimenkul satışında tapu harcı 2016!

Gayrimenkul alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu harcı 2016 nedir? Gayrimenkul satışında tapu harcı 2016 nasıl hesaplanır?

Tapu harcı cezası 2016!

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için satış değerini olduğundan daha az miktarda beyan edebiliyor. Ancak eksik beyanın Maliye tarafından tespit edilmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezası 2016 nedir?

Tapu harcı hesaplama 2016!

Taşınmaz malların alım satım sürecinin tamamlanması için 2016 yılında ne kadar tapu harcı ödenir? Tapu harcı oranları 2016 nedir? İşte tapu harcı hesaplama 2016 örneği..

tapu harcı nedir Haberi

tapu harcı nedir

Tapu harcı nedir, Tapu harcını kim öder? Bu soruları tapu işlemlerine başlayan kişiler sormaktadır. Peki Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

İşte detaylar!

TAPU HARCI NEDİR?

Tapu harcı, taşınmazların alım ve satım işlemleri yapılırken tahsil edilen tapu hizmetleri bedeline verilen bir addır. Tapu harcı, taşınmazı alan kişinin devreden kişiye ödeyeceği bedel üzerinden hesaplanmaktadır ve malın bedelinin yüzde 2'si kadarlık bir kısmını oluşturur. Örnek vermek gerekirse de, 200 bin TL değerinde bir evin satışı gerçekleştiği zaman bu satış bedeli üzerinden yüzde 2'lik miktara denk gelen toplam 4 bin TL, alıcı ve satıcı tarafından ödeme yapılır.

TAPU HARCINI KİM ÖDER?

Tapu harcının kim tarafından ödeneceği araştırılan konuların başında gelmektedir. Tapu harcı hem satıcının hem de alıcının sorumluğunda olan bir konudur. Bu nedenle gayrimenkulü devralan...