25 / 04 / 2024

Tapu harcı indiriminde son gün bugün!

 Tapu harcı indiriminde son gün bugün!

Bakanlar Kurulu tarafından binde 20'den binde 15'e düşürülen tapu harcı indirim kampanyası için herhangi bir uzatma karar gelmedi. İndirim bugün sona eriyor...



 

15 Mart günü Resmi Gazete'de yayımlanan 488 Sayılı Damga Vergisi Kanununa Ekli (1) Sayılı Tabloda Yer Alan Bazı Kağıtlara İlişkin Damga Vergisi Oranları ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı (4) Sayılı Tarifede Yer Alan Bazı İşlemler Üzerinden Alınan Harçlar ile Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Kesintisi Hakkında Karar ile tapu harcında belli indirimler yapıldı.


Karar gereğince tapu harcı binde 20'den binde 15'e düştü. Ancak bu oran yalnız konut ve işyerlerinde (kat irtifakı tesis edilmiş olanlar dahil) tahsil edildi. Diğer gayrimenkul türlerinde eski oran geçerli oldu. 


Örnek hesaplama:

Satış bedeli: 200 bin TL

Tapu harcı: binde 20

İndirimli tapu harcı: binde 15


Harç bedeli: 4 bin TL

İndirimli harç bedeli: 3 bin TL


Söz konusu indirim uygulaması bugün sona eriyor. Tapu harcı indiriminin uzatılması ile ilgili bir karar gelmedi. 


Bu fırsattan yararlanmak isteyen kimselerin, bugün mesai bitimine kadar tapudaki konut veya işyeri devir işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.


İlgili madde:

30 Eylül 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) uygulanmak üzere, 492 Sayılı Kanuna bağlı 4 sayılı tarifenin "1-Tapu İşlemleri" başlıklı bölümünün 20/a fıkrasında sayılan tapu işlemleri üzerinden "binde 20" nispetinde alınan tapu harcı, konut ve işyerlerinde (kat irtifakı tesis edilmiş olanlar dahil) "binde 15" olarak yeniden belirlenmiştir.




Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com 


 


Geri Dön