24 / 04 / 2024

Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar neler?

Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar neler?

Kişiye miras kalması durumunda kendisi ya da avukatı aracılığı ile miras işlemlerine başlanması gerekir. Peki, Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...



İntikal bir yerden başka bir yere geçme, geçirilme anlamını ifade ediliyor. Miras intikali ise kişinin ölümü halinde taşınmaz mallarının mirasçılarının üzerine geçirilmesi olarak biliniyor. Mirasçı olarak belirlenen kişiler genellikle ölen hak sahibi ile arasında birinci dereceden kan bağı bulunan kişiler oluyor. Bu intikal işlemleri ise tapu müdürlükleri tarafından gerçekleştiriliyor. 

Miras intikali işleminin yapılabilmesi için ölen kişi tarafından kalan taşınmaz malların mirasçılarının olduğunu gösteren bir belgenin olması gerekiyor. Bu evrakların hepsini eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra Tapu Müdürlüğüne giderek gerekli başvuruda bulunulabiliyor. 

Mirasla ilgili intikal işlemleri Tapu Müdürlükleri tarafından yapılıyor. Tapuda intikal işlemleri için öncelikle ilgili mahkemeden veraset intikal belgesi alınması gerekiyor. Veraset intikal belgesinin olmaması halinde miras intikali kesinlikle yapılamıyor. 


Geri Dön