16 / 04 / 2024

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!



Miras sürecinde bazı yapılması gereken işlemler bulunmaktadır. Örneğin bir kişiye miras kalması halinde kendisi ya da avukatı tarafından miras işlemlerine başlanması gerekir. Günümüzde pek çok kişi bu işlemler için avukatlarına vekalet verir. İntikal bir yerden başka bir yere geçirilme anlamına gelmektedir. Miras intikali ise kişinin ölümü halinde taşınmaz mallarının, ev arsa gibi mirasçılarının üzerine geçirilmesidir. Mirasçı olarak belirlenen kişiler genellikle ölen hak sahibi ile arasında birinci dereceden kan bağı olan kişilerdir. Bu intikal sürecindeki işlemler tapu müdürlükleri tarafından yapılmaktadır.

İntikal işlemi yaptırırken gerekli olacak bazı evraklar vardır. Miras intikali yaptırabilmek için ölen kişi tarafından kalan taşınmaz malların mirasçılarının olduğunu gösteren resmi bir belge olmalıdır.

İNTİKAL İÇİN TÜM MİRASÇILAR GEREKLİ MİDİR?

Miras intikali bir veya birden fazla kişi için yapılabilir. İntikal için bütün mirasçıların ve kimlik bilgilerinin bulunmalıdır. Eğer intikal işlemleri ile bir kişi ilgileniyor ise o zaman mülkiyet el birliği olduğu anlamına gelir. Miras intikali işlemlerinizi eğer siz uğraşmak istemiyorsanız sizin yerinize vekalet verdiğiniz avukatınız da yapabilir. İntikali yapılacak olan mal varlığının türüne göre yapılan işlemler de değişiklikler gösterir.

TAPUDA İNTİKAL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Miras ile ilgili intikal işlemleri Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilir. Tapuda intikal işlemleri için öncelikle ilgili mahkemeden veraset intikal belgesi alınır. Veraset intikal belgesinin bulunmaması durumunda miras intikali kesinlikle yapılamamaktadır.

Veraset intikal belgesi taşınmaz malın mirasçıları olduğunu gösteren belgedir. Ancak mirasçılar içerisinde yurt dışında yaşayan varsa veya bir anlaşmazlık olursa veraset ilamı Sulh Mahkemeleri de vermektedir. Veraset intikal belgesini aldıktan sonra gerekli olan diğer belgeler ile tapu müdürlüklerine gidildiği takdirde intikal işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

BİM, okul malzemeleri ne zaman gelecek? ŞOK, A101, BİM okul malzemeleri geldi mi?

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman başlayacak 2022? Sağlık Bakanlığı personel alımı başladı mı?

Bakan Kurum’dan kiralara yönelik beklenen açıklama geldi! İşte detaylar!

Geri Dön