27 / 04 / 2024

Tarım Bakanı müjdeyi verdi, ödemeler başladı!

Tarım Bakanı müjdeyi verdi, ödemeler başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 501 milyon 273 bin 85 TL'lik tarımsal destekleme ödemelerine start verildiğini müjdeledi.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, köylüleri sevindirecek yeni bir gelişmeyi duyurdu.

Tarımsal destek ödemelerine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kirişçi, 501 milyon 273 bin 85 TL'lik müjdeyi vererek şu ifadeleri kullandı:

Paylaşımda yer alan infografiğe göre, Toprak Mahsulleri Ofisi alım prim desteği kapsamında 479 milyon 722 bin 258 lira, sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 6 milyon 72 bin 970 lira, sertifikalı tohum kullanım desteği kapsamında 12 milyon 995 bin 607 lira ve uzman eller projesi desteği kapsamında 2 milyon 482 bin 250 lira ödeme yapılacak.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Mazot gübre desteğinin net tarihi henüz belli değil. Ancak 2022 mazot ve gübre desteği ödemelerinin Mart 2023'te ödenmesi planlanıyor. Konuyla alakalı açıklama yapan Bakan Kirişçi şu ifadeleri kullandı:

"Biz 2023'te ödeyeceğimiz 2022 yılına ait desteklerimizi, mazot ve gübre desteklemelerimizi 6 ay öne çekip bu ayın sonunda önümüzdeki ayın başında en geç sizin kendinize ait Ziraat Bankası kartlarınıza ayni olarak yükleyeceğiz. Yani sadece mazot ve gübre alabileceksiniz.

Çünkü biz üreticimizin kendilerine vermiş olduğumuz parayı sektör dışında veya başka bir amaçla kullanmasına rıza göstermeyeceğiz. İstiyoruz ki para tarım sektöründe kullanılsın.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön