25 / 04 / 2024

Tarım Kredi Kooperatifleri ürün fiyatları düşecek mi? Et fiyatları düşecek mi? Temel gıda ürünlerine de...

Tarım Kredi Kooperatifleri ürün fiyatları düşecek mi? Et fiyatları düşecek mi? Temel gıda ürünlerine de...

Tarım Kredi Kooperatifleri ürün fiyatlarını düşürecek mi? vatandaşlar tarafından merakla sorulan sorulardan biridir. İşte merak edilen detaylar!



TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ ÜRÜN FİYATLARI İNDİRİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün toplanan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında parti kurmaylarına Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı marketlerinin kar amaçlı kurulmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" şeklinde konuştu. Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye dana eti için de talimatı verdi. CNN Türk Muhabir Melike Görür detayları şöyle anlattı: "Tarım Kredi marketlerinde dana etinde indirim olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda talimat verdi. Konu AK Parti Merkez Karar ve Yönetim toplantısının gündemine geldi. Vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğinin de altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimatının verilmesiyle çalışmalar başladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci dana etine yönelik indirim uygulanması için çalışmalar başlattı. Geçtiğimiz hafta kuzu etinde yüzde 25 indirim uygulandı. Buna göre fiyatlarda gövde kuzu 129 liradan 98 liraya düşmüştü. Kuzu pirzola 181 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114 liradan 86 liraya indirildi. Şimdi gündemde büyükbaş hayvanlar bulunmaktadır. Dana etinde yüzde 25 oranda indirim uygulanması bekleniyor. Daha sonrada  temel gıda ürünlerine indirim yapılması bekleniyor. Et, süt, yumurta, yağ, şeker gibi ürünlerde indirim yapılması bekleniyor. Amaç diğer marketlerdeki fahiş fiyatların azaltılması, böylece vatandaşın daha uygun fiyatlı ürünleri alabilmesi kolaylaşacak.

Kuzu etinden sonra şimdi sıra dana etinde daha sonra temel gıda ürünlerine indirim gelmesi beklenmektedir. Tarım Kredi Kooperatifleri’nde indirimli olarak satılması için çalışmalar sürüyor.”

Ekmekten sonra simide de mi zam geldi? İşte detaylar!

Hayaller rafa kaldırıldı! 2. el arabalara satış yasağı mı geldi?

İslam Memiş: Dolar yatırımı ağrıma gidiyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön